Gülşen Yılmaz

Gülşen Yılmaz

AK Parti Kadın Kolları nasıl çalıştı?

AK Parti Kadın Kolları nasıl çalıştı?

Seçim süreci iyisiyle kötüsüyle geride kaldı.
 
Bu süreçte alınan sonuçlara göre, teşkilatlar, başkan adayları ve partiler öz eleştiri yaparak, kendilerine bir şekilde ders çıkardılar.
 
Görevini iyi yapmayanlar, halktan cevabını aldı. Bunu sonuçlara nasıl yansıttığını da gördü.
 
Fakat bazı yerler vardı ki buna Konya’yı da dahil etmek istiyorum. Gönül bağıyla bağlı oldukları partilere, seçim çalışması yürütüp yürütmediğine bakmaksızın oy verdiler.
 
Yani işin özü bazı illerde sonuç başlamadan belli gibiydi…
 
Tabi taktir etmek lazım ki Konya’da her ne kadar sonuçlar üç aşağı beş yukarı belli olsa da partiler buna güvenmeyerek çalışmalarını ciddi ve yoğun bir şekilde sürdürdü.
 
Bu seçim hengamesinin içinde ve öncesinde gözlemlediğim bir şey oldu ve bunu paylaşmak istedim.
 
Öncelikle Şırnak Kadın Kollarına değineceğim.
 
O nasıl bir özverili çalışmaktır öyle…
 
Şırnak Kadın Kolları Başkanı Hatice Atan seçim öncesinde bir seferberlik ilan etmişti. Terörü sandığa gömmeye söz verip kendisi ve ekibi kapı kapı dolaştı. Gittikleri yerlere tekrar gittiler. Çaldıkları kapıları bir daha çaldılar. Kadınlarla özel ev toplantıları yaptılar. İlk defa oy kullanacak kızlara özel çalışmalar yürüttüler.
 
Çalışmalarının sonucunu da aldı elbette… Cizre’yi, Silopi’yi, İdil’i partisine kazandırdı. Şırnak’ın kazanılmasının ardından Atan’ın söylediği şu sözler yapmak istediğine ulaştığını gösterdi aslında. ‘Biz kadınlarımızdan şunu istedik. Artık gençlerimiz ölmesin, artık çukur barikat dönemi bitsin. Bu sefer kendinizi düşünün, kendi çocuklarınızın geleceği için. Bizim de sahada sloganımız buydu. Bizim buralarda zılgıtlarımız meşhurdur. Artık silah sesleri değil, zılgıtlarımız duyulsun, hizmet alalım dedik.’
 
Gerçekten takdire şayan bir tabloydu. Bu sonuçlardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan da kendisini arayarak tebrik etti ve hatta ‘Şırnak’ı sen kazandırdın bize. Bu zafer senin’ dedi.  
 
Kendisini ben de tebrik ediyorum.
 
Peki, bu çaba ve bu özverili çalışmanın sebebi kazanılması zor bir yer olması mıydı?
 
Bence evet…
 
Nereden vardım bu kanıya? Çünkü Konya gibi zaten bize oy verilir düşüncesinde olan yerlerde aynı tempoyu ben göremedim.
 
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan görevinin başına geçeli bir buçuk sene oldu. Fakat biz hala kendi ile tanışma fırsatı bulamadık.
 
Deminde söylediğim gibi Şırnak Kadın Kolları Başkanı kapı kapı gezdi. Aynı yerleri iki üç kez aşındırdı. Keşke Esra Hanım’da basını şöyle birer kere de olsa ziyaret etseydi.
 
Ya da basında çalışan kadınlarla bir tanışma hevesinde olabilseydi.
 
Mesela size şöyle bir örnek vereyim. Son bir yıl içerisinde Leyla Şahin Usta gazetemizi üç kere ziyaret etti. En az beş kere hem röportaj anlamında hem de muhabbet anlamında kendisi ile telefonda görüştük. Hatta bir kere de biz Ankara’da onu ziyaret ettik. 
 
Şırnak’ı bilmem ama en yakınında Leyla Hanım var. Ondan bir ilham alabilirdi diye düşünüyorum.
 
Ben Esra Hanım’ı eleştirmek için kaleme almadım bu yazıyı.  Fakat bir uyarı olsun. Sadece bir kadın olarak daha güzeli nasıl yapılabilirin çabasındayım. Kadınları daha aktif görmek istiyorum.
 
En azından Konya’daki kadınların sorunları, talepleri, sıkıntıları nelerdir bunların tespiti için Esra Hanım’ın daha çok sahada olması gerektiğini düşünüyorum.
 
Eğer olur da vakit ayırabilirse basına da özellikle bekliyorum.  
 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR