AK Parti Konya 3 başkanla yola devam etmeyecek!

AK Parti'de mahalli idareler seçimleri için aday adaylığı başvuruları başladı. 17 Kasım'a kadar devam edecek olan müracaatlarda alınacak bağışlar Gazze’ye gönderilecek. Konya’da değişim olup olmayacağı merak edilirken, mevcut belediye başkanlarından üçüyle yola devam edilmeyeceği öğrenildi.
AK Parti Konya 3 başkanla yola devam etmeyecek!

AK Parti’de yerel seçimler için adaylık başvurusu süreci başladı. Aday müracatları dijital ortamda alınmaya başlanırken, Büyükşehir belediye başkanlığı, il belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı ve belde belediye başkan adaylığı müracaatları, 17 Kasım'a kadar devam edecek. Meclis üyesi aday müracaatları ve Büyükşehirlerin dışında kalan 51 ilde il genel meclisi üyeliği ile yine bu illere ve bu illerin ilçelerine ilişkin ilçe belediye meclis üyelikleri adaylıkları da devam ediyor. Başvurular 3 Aralık'a kadar sürecek.

'AİDAT YERİNE BAĞIŞ ALIYORUZ'

Adaylar başvuruların dijital ortamda yaparken, kişiler, ön başvurusunu istediği yerden yapabiliyor. Aday formunun imzalı şekilde AK Parti Genel Merkezi’ne ulaşması gerekiyor. Sadece aday formunu çıkartıp imzalamak suretiyle aday olmak isteyenler, aday adaylığını kesinleştirecek. AK Parti, başvuru aidatı yerine bağış almaya karar verdi. Büyükşehir belediye başkan adayları 50 bin TL bağışta bulunmak suretiyle adaylık müracaatında bulunabilecek. 30 büyükşehir dışında kalan il belediye başkan adayları 30 bin TL, ilçe belediye başkan adayları 20 bin TL, belde belediye başkan adayları 10 bin TL, büyükşehir ilçelerinin meclis üyeleri 10 bin TL, büyükşehirlerin dışında kalan illerin ilçelerine ilişkin meclis üyelerinden de 5 bin TL bağış almak süratiyle aday müracaatları kabul ediliyor. Bağışlar, tüm dünyanın gözleri önünde vahşice işlenen ve soykırıma varan saldırılardan etkilenen Gazzeli kardeşlerimizin temel insani ihtiyaçlarının karşılanması için AFAD üzerinden kendilerine ulaşmış olacak. Bağış miktarı, 18-30 yaş arası gençler ile kadınlardan 1/2 oranında alınıyor. Engellilerden de 1/4 oranında alınıyor. AK Parti'nin merkez organları müracaatta bulunmazken, il ve ilçe başkanlarından da başvuru alınmıyor. Ana kademe, kadın kolları ve gençlik kollarını kapsayacak şekilde müracaatlar da alınmıyor. Mevcut belediye başkanlarının hiçbirinden müracaat alınmadığı ve onların zaten müracaat etmiş olarak kabul edilerek değerlendirmeye tabi tutulduğu öğrenildi.

KONYA’DA BAŞKANLAR YOLA DEVAM EDECEK Mİ?

AK Parti kulislerinden alınan bilgiye göre Konya merkezde değişim beklenmezken taşra ilçelerde değişime gidileceği öğrenildi. Özellikle Beyşehir, Ereğli gibi bölgelerde bu seçimlere daha farklı hazırlanacak olan AK Parti Konya İl Başkanlığı, tüm ilçelerde yaptırdığı anketler ve kamuoyu yoklamalarıyla uzun soluklu bir süreç yürüttü. Mevcut belediye başkanlarının durumunu da bu kamuoyu yoklamalarının belirleyeceği öğrenildi. Kulislere göre Konya Büyükşehir, Karatay, Selçuklu ve Meram Belediyelerinde değişim beklenmezken taşra ilçelerde değişim yaşanacak.

3 BELEDİYE BAŞKANIYLA YOLA DEVAM EDİLMEYECEK!

Ak Parti kulislerine göre Konya’da 3 ilçenin belediye başkanı ile devam edilmeyeceği bilgine ulaşıldı.

3 DÖNEM KURALINA TAKILIYOR

Bu isimlerden ilki Ahmet Hadimioğlu. 3 dönem kuralına takılan Ahmet Hadimioğlu, Hadim Belediye Başkan Adayı olamayacak. Seçim sürecinin en heyecanlı yaşanacağı ilçelerden biri Hadim olacak. AK Parti Konya Teşkilatı Hadim için çalışmalarını sürdürüyor.

ahmet-hadimioglu.jpg

2 İSİM KENDİ İSTEKLERİYLE ADAY OLMAYACAK

Edindiğimiz bilgilere göre Konya’da bir diğer değişimin yaşanacağı ilçe ise Taşkent olacak. Taşkent Belediye Başkanı Osman Arı’nın kendi isteğiyle aday olmayacağı yönünde kulis bilgileri var. AK Parti bu sebeple Taşkent’te de önemli bir çalışma yürütecek.

osman-ari.jpg

BİR İLÇEDE DAHA DEĞİŞİM YAŞANABİLİR

Aday olmayacağı yönünde kulis bilgisine ulaştığımız bir diğer isim ise Mehmet Çiğdem. İstanbul Beyoğlu Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Basın Halkla İlişkiler ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğü görevlerinin ardından Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcılığına yükselip, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Hüyük Belediye Başkanı olarak seçilen Mehmet Çiğdem’in de yerel seçimlerde kendi isteğiyle aday olmayacağı bilgisi mevcut.

mehmet-cigdem.jpg

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :