İsmail Koç

İsmail Koç

AK Parti Konya “Bismillah” dedi

AK Parti Konya “Bismillah” dedi

Türk siyasi tarihinde çok önemli bir yer tutan 16 Nisan Referandumu için AK Parti Konya İl Teşkilatı seçim startını verdi. Bu anlamda AK Parti Konya’nın seçim çalışmalarını başlattığı programa katılım yoğundu. Daha önce AK Parti’de milletvekili olarak görev yapanlar, eski teşkilat üyeleri ile şimdiki milletvekili ve teşkilat mensuplarıyla güçlü bir görüntü verildi.

Bu anlamda AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, “AK Parti Konya teşkilatı olarak gerek bir önceki dönem milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, İl Başkanlarımızla gücümüzü birleştirip samimi duygularla çalışmalarımızı yürüteceğiz. Halkımıza anayasa değişikliği maddelerini kapı kapı dolaşarak tek tek anlatacağız.” dedi.

Halk oylaması öncesi AK Parti Konya’nın sergilediği birlik ve beraberlik görüntüsü çok önemliydi.

Keza AK Parti teşkilatlarının halk oylaması öncesi işleri hiç de kolay değil.

16 Nisan’da gerçekleştirilecek Halk oylaması ile ilgili olarak herkesin kafasında bir takım soru işaretleri var ve bunların aydınlatılması gerekiyor.

AK Parti seçmenleri içinde bile halen kararsız olanlar bulunuyor. Şunu da kabul etmek gerekir ki halk oylaması öyle çantada keklik olarak düşünülemez.

Şu aşamada yapılacak en büyük hata rehavete kapılmak olur. Son güne kadar çalışmaların büyük bir titizlikle sürdürülmesi gerekiyor.

Tam da bu noktada AK Parti teşkilatlarına büyük görev düşüyor. Bu sene Konya hedeflerini daha da yükseltti. Bu kapsamda Konya, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek halk oylamasında Türkiye genelinde en çok evet oyu veren il olmayı amaçlıyor. Yani Konya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’nin liderlik tahtına gözünü dikmiş durumda bulunuyor. Türkiye’de ikinci olmak kimseyi memnun etmeyecek anlaşılan…

Zaten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bir gelenek haline getirdiği son mitingini Konya’da yapacak olması, halk oylamasında Konya’nın önemini kanıtlar nitelikte olsa gerek…

Seçim çalışmalarında en çok ihtiyaç duyulacak olanların başında Konya milletvekilleri geliyor.

SKM çalışmalarının bu kadar önem taşıdığı bir dönemde milletvekillerinin Meclis çalışmaları nedeniyle bazı çalışmalara katılamayacak olması ise büyük dezavantaj oluşturuyor.

Halk oylamasına yaklaşık 40 günlük bir zaman kaldı.

Bu nedenle de AK Parti Teşkilatları SKM çalışmalarına hızlı bir giriş yaptı. Zamanın daralması nedeniyle de bu aslında bir seçim değil bir zaruret haline geldi. Konya bundan önce olduğu gibi bu halk oylamasında da üzerine düşeni yapacaktır. Bundan kimsenin şüphesi yok ancak herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmamak için de işi sıkı tutmak gerekiyor.

Geri sayım başladı. 

Bundan sonra sokaklarda sık sık üzerinde “evet” yazan seçim otobüsleri göreceğinizden emin olabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR