Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

AK Parti Konya İl Başkanı Kim Olacak? Sorusunu Artık Yanıtlayabiliriz

AK Parti Konya İl Başkanı Kim Olacak? Sorusunu Artık Yanıtlayabiliriz

Şeb-i Arus nedeniyle malumunuz siyasete birkaç gün ara verdik. Türkiye genel siyasetinde gündem yoğundu ama bu süreçte Konya’da AK Parti İl Başkanlığı konusu biraz geri planda kaldı. Ama dün itibariyle bu konuda hızlı bir gündem başladı ve şu an itibariyle bazı şeyler netleşmiş oldu.

Şunu ifade edeyim, Konya’da şu anda artık sadece 4 isim gündemde. 28 isimden bu noktaya gelindi, elendi, elendi, elendi ve 4 isme liste indirildi.

Bu dört isim; Mehmet Serin, Mehmet Munlafalıoğlu, Musa Arat ve Mustafa Ak.

Dün gün boyunca bu isimler üzerinde ciddi araştırmalar yaptık, hangi isim daha fazla öne çıkıyor, bunu araştırmaya çalıştım.

Tabi şunu da ifade edeyim; geçtiğimiz Perşembe günü bu 4 isimden çok daha farklı bir isim öne çıkıyordu. Ama bu süreci yürüten AK Parti Genel Başkan Danışmanı Kerim Özkul’un bütün kesimlerle uyum içinde bir isim çıkarma yönündeki gayretleri sonrası bu isim değişti ve genel merkeze Mehmet Serin, Mehmet Munlafalıoğlu, Musa Arat ve Mustafa Ak isimlerinin CV’si istendi.

Elbette bu ört isim üzerinde de bir isim önce çıktı. Dün gün boyu bu ismi teyit ettirmek için inanın ciddi mücadele verdim.

Ankara ile Konya’da farklı kesimler ile görüştüm, Sayın Kerim Özkul’un bu konulardaki düşüncelerini öğrenmeye çalıştım ve elbette bir ismi de aldım.

Bu ismin kim olduğunu yazacak mıyım?

 Elbette hayır. Çünkü biz gazetecilikte, kaynağının bilgilerini saklı tutman konusunda senden ricada bulunuyorsa, bu ricaya sadakatin haberi önce vermekten daha kıymetli olduğuna inanıyoruz. Onun için bizden bu ismin yazılmaması rica edildiği için yazmıyorum.

Burada yazacaklarımı lütfen bizim bildiğimiz isim olarak değil de, düşüncelerimiz olarak okuyunuz.

Ama şu kadarını söyleyeyim, geçtiğimiz 11 Aralık da “AK Parti Konya'da Büyük Dönüşüm Süreci Başarıyla Yürütülüyor” başlıklı yazımızda ifade ettiğimiz kriterler bu noktada hala muhafaza ediliyor.

Bir de bu konuda, kamuoyunda fazla bilinen, ismi eskimiş bir ismin olmaması hususunda Sayın Kerim Özkul’un prensip kararı almış olduğunu da size aktarmak istiyorum.

Kamuoyunda tanınma mevzusu devreye girince malumunuz Musa Arat devre dışı kalıyorlar ama şunu ifade edeyim Musa Arat konusunda Konya’da ciddi baskı oluyormuş. Musa Arat kamuoyunda yıllardır tanınır, bilinir. 

Mustafa Ak ise şu an için Ankara’da en fazla telaffuz edilen isim.  Mustafa Akış ile Uğur İbrahim Altay’ın şekillendirmesi ile gündemde yer aldı Mustafa Ak… Selçuklu İlçe Başkanlığı yaptı, Diş Hekimi ve özünde de iyi bir insan.

Uğur İbrahim Altay ile Mustafa Akış’ın AK Partide de Sayın Kerim Özkul’da da hatırlarının olduğunu da biliyorum. Uğur İbrahim Altay ile Mustafa Akış Mustafa Ak konusunda gerçekten takdiri hak eden bir mücadele verdi ve Mustafa Ak’ı son 4 isim arasına taşımayı başardılar.

Peki, Başkan olur mu? Şu anda şansı en yüksek isimlerden birisi olduğunu söylememiz gerekiyor.  

Mustafa Ak, dolayısıyla Uğur İbrahim Altay, dolayısıyla Mustafa Akış isimlerinin bizim açımızdan en güzel tarafı AK Partiyi dava olarak görmeyi başarmalarıdır.

Burada 2 isim kalıyor, birisi Mehmet Serin, diğeri ise Mehmet Munlafalıoğlu…

Şahsen doğrusunu ifade etmek gerekirse ben iki Mehmet’i de çok tanımıyorum.

Mehmet Serin Beyin babası, Fevzi Serin Ağabeyi MÜSİAD’dan çok iyi tanıyorum. Mehmet Serin, Konya İmam Hatip Lisesi Mezunuymuş ve Selçuk Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirmiş. Dolayısıyla bir Makine Mühendisi ve Serin Dorse’nin Yönetim Kurulu başkanı.

Burada şunu da belirtmek istiyorum, Fevzi Serin Ağabey gerçekten çok yardım sever, eli açık bir insandır. Türk Anadolu Vakfına, diğer birçok vakıflara yaptıkları bağışlar da zaten bizlerin de takdirini kazanmıştır. Mehmet Serin ayrıca TİMAV’ın da yönetiminde yer alıyor. Onu da belirteyim.

Mehmet Munlafalıoğlu ise Karatay Meclis Üyesiymiş, ben şahsen hiç tanımıyorum ve ne yaptığı hususunda da bir bilgim yok.

Ama AK Parti Konya İl Teşkilatında son 4 isim arasına girmişse demek ki birilerinin dikkatini çeken bir insandır, dolayısıyla saygı duymak gerektiğine inanıyorum ve saygı duyuyoruz.

Ben şu andaki isimler arasında şahsen Mehmet Serin’in daha önde olduğuna inanıyorum.

Mehmet Serin mi, Mustafa Ak mı şu anda üzerinde mutabakat sağlanan isim?

Bu konuda sır vermeyeceğimi yazdım, Pazartesi kimin başkanlık için aday gösterileceğini Başbakanımız Ahmet Davutoğlu açıklayacakmış. Şu anda sivil toplum kuruluşları ile görüşülüyormuş. Asıl ismi Pazartesiye kadar şahsen ben açıklamayacağım, bunu belirtebilirim.

Mehmet Serin şu anda bu listede AK Parti Konya İl Başkanlığına en ideal isim gibi görünüyor, bunu da kendi görüşüm olarak ifade ediyorum.

Bu noktada ifade etmeliyiz, şimdi seçilecek AK Parti İl Başkanının ve yönetiminin AK Partiyi Konya’da 2015 genel seçimlerine götüreceğini kimse unutmamalıdır.

İlan edilecek isme herkes “evet” demese bile genel ekseriyetin hayır dememesi gerekir, bunu da ifade etmeyi kendime bir borç addediyorum.

AK Parti oluşturulmuş güçlü bir il başkanlığı ile Konya Kamuoyunun kabul ettiği, değerli isimleri de milletvekili adayı olarak belirler ve bu belirlenen isimlerde halkımızın teveccühü ile milletvekili olur ve Konya’yı ileri taşıyacak, Konyamız ile barışık, gerçek anlamda Konya’nın milletvekilleri oluşur ve Konya büyür.

Bizim dileğimiz de temennimiz de böyle.

İfade edelim. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR