Ak Parti Konya il başkanını arıyor

AK Parti Konya İl Başkanı ve Yönetiminin istifa etmesinin ardından gözler yeni il başkanının kimin olacağına çevrildi. AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Harun Karaca’nın 21 Ekim Cumartesi günü "Temayül" yoklaması için Konya'ya geleceği öğrenildi.
Ak Parti Konya il başkanını arıyor

Peki süreç nasıl işleyecek? Ve Başkanlık için kimlerin ismi geçiyor? İşte bunların yanıtı…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden AK Parti’nin başına geçmesi ile birlikte partide yenilenme süreci devam ediyor. Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanlığı görevini yeniden üstlenmesinin ardından dile getirdiği, "partide metal yorgunluğu var" sözleri üzerine pek çok ilde yenilenme süreci için düğmeye basıldı. Bu yenilenme süreci kapsamında 27 Aralık 2014 yılından beri AK Parti Konya İl Başkanlığı görevini yürüten Musa Arat ve yönetimi yayınladıkları yazılı bir açıklama ile istifa ettiklerini açıkladı. Açıklamada “27 Aralık 2014’te aldığımız teşkilat görevimizi, Genel Merkezimizin talebi doğrultusunda bugün itibari ile nöbetimizi teslim etmiş bulunmaktayız. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” ifadeleri kullanıldı.

GÖZLER YENİ İL BAŞKANININ KİMİN OLACAĞINDA

AK Parti Konya İl Teşkilatının istifasının ardından gözler yeni il başkanın kim olacağına çevrildi.Musa Arat’tan boşalan AK Parti Konya İl Başkanlığı için Eski AK Parti Konya İl Başkan Yardımcıları Bestami İnan ve Mehmet Akif Göksu, Eski Konya Milletvekili Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Mustafa Yazlık, Mehir Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Özdemir, Eski AK Parti Selçuklu Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Avukat Mehmet Yavaş, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca, İş adamı Ali Kanarya, Avukat Harun Aslan, Mehir Aile Derneği Genel Başkanı Aygül Erdem isimleri kulislerde konuşulmaya başlandı.

HARUN KARACA KONYA’YA GELİYOR

AK Parti Konya'da yeni il başkanı için süreç başladı. AK Parti Konya'da Musa Arat ve ekibinin istifa ettirilmesi sonrası, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Harun Karaca’nın 21 Ekim Cumartesi günü "Temayül" yoklaması için Konya'ya geleceği öğrenildi.Harun Karaca’nın İl Koordinasyon Kurulu tarafından belirlenen 154 isim arasından 4 ismin Genel Merkez’e sunulacağı iddia edildi. Bu 4 isimden AK Parti İl Başkanı’nın çıkmaması durumunda ikinci bir dört ismin Genel Merkez’e verileceği öğrenildi.Konya’da AK Parti il başkanın belirlenmesinin ardından İlçe kongrelerine başlanacak. İlçe Kongrelerinin tamamlanmasının ardından yeni il başkanı ile birlikte il kongresine gidilecek. Böylece AK Parti Konya’da 2019 seçimlerine kadar il ve ilçe kongreleri tamamlanmış olacak.

İSMAİL KOÇ / YENİ HABER GAZETESİ