AK Parti Konya Milletvekili Akış'tan Beyşehir'e içme suyu müjdesi

AK Parti Konya Milletvekili Akış'tan Beyşehir'e içme suyu müjdesi

 İçme suyunu Beyşehir Gölü'nden temin eden Beyşehir ilçesi, başlatılan çalışmaların tamamlanmasının ardından yeni içme suyuna kavuşacak.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Beyşehir'de gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla Yeşildağ Mahallesi’nden doğal kaynak suyu getirileceğini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda bir çalışma yürüttüğünü belirten Akış, "Büyükşehrimiz bunun proje ihalesine çıktı. Allah izin verirse Yeşildağ tarafından su getirilecek, bununla ilgili proje çalışması başladı. Birkaç ay içerisinde projesi bitecek ve sonra da yapım çalışmalarının başlaması ile Beyşehirimiz yeni içme suyuna kavuşacak" dedi.

Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın turizme kazandırılamamasının önünde içme suyu kontrol yönetmeliğinin bulunduğunu savunan Akış, şunları kaydetti:

"Beyşehir halkının içme suyu ihtiyacını gölden temin etmesi nedeniyle yaşanan sorunlar Yeşildağ’dan sağlanacak yeni kaynağın devreye girmesinin ardından aşılacak. Biz o içme suyunu Beyşehir’e kazandırdıktan sonra su kirliliği kontrol yönetmeliğinden kurtuluyoruz. O zaman Beyşehir Gölü Uzun Devreli Gelişim Planı’nını da arzu ettiğimiz biçimde yapabileceğiz. Özellikle göl kıyılarında bahçe evlerinde yaşayan vatandaşlarımızın problemlerini de çözmüş oluyoruz."