AK Parti Konya’da milletvekili aday listesinde kimler olacak? İlk açıklama geldi

2023 seçimlerine aylar kala AK Parti Konya il teşkilatından milletvekili listesi için ilk açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta bu konuda “Tabi ki değişim olacak” dedi.
AK Parti Konya’da milletvekili aday listesinde kimler olacak? İlk açıklama geldi

AK Parti Konya İl Teşkilatı bugün Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, İl Başkanı Hasan Angı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya milletvekilleri; Ziya Altunyaldız, Orhan Erdem, Ahmet Sorgun, Tahir Akyürek, Selman Özboyacı, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediyesi Başkanı Hasan Kılca ve İl yönetim kurulu üyeleriyle Parti il binasında basın mensuplarıyla buluştu. Seçime dair önemli açıklamaların olduğu toplantıda 2023 seçimlerinde milletvekilleri listesinin de kimlerden oluşacağı hakkında ser verildi sır verilmedi. Toplantıda bir gazetecinin AK Parti’nin bu seçimlerde uygulayacağı politikalar nelerdir ve genel merkezde bu konuyla ilgili süreç izlendi ve aday belirleme yönteminiz nasıl olacak” sorusuna cevap verildi. Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, verdiği cevapta, “Konya siyasetin çekişmeli geçtiği bir il ve bunun hepimiz farkındayız. 6 ay önceki saha ile şimdiki saha çok değişti. Bunda asgari ücrete, memura emekliye verilen zamlar, konut projeleri, yatırımlar, esnafa destekler, anayasa değişiklikleri vatandaşın bekledikleri meselelerdi. Sahada eleştirilerle karşılaşıyoruz ama takdirler ve isteklerin yerine getirilmesi daha çok takdir ediliyor. Yaptıklarımızla birlikte sahadaki değişimi net görüyoruz. Konya ile ilgili hiçbir endişemiz yok. Seçim için ayrıntılı çalışmalar yapılıyor. Milletvekili seçimi çok önemli. Burada da en önemli unsur milletin güveni ve milletvekili adaylarından oluşuyor. Bunlar çok önemli olacak. Artık vatandaş Recep Tayyip Erdoğan’a oy verirken listelere de bakacağım diyor. Adayların belirlenmesi toplumda karşılığı olmuş, kendi ilinde sevilen bilinen tanınan, ahlaklı, bu ülke için varım, çalışırım üretirim diyen herkese kapımız açık ve değerlendirilecek. Şehrimiz ve ülkemiz için en faydalı isim kimse onlar için çaba sarfedilecek. Tabi ki değişim olacak yenilenme olacak. Gençlere daha çok yer verilmesi için daha çok çaba harcanacak. Kesinlikle tecrübenin ve partinin temelini oluşturan yapıların da çok ciddi şekilde değer bulacağı listeleri göreceğiz. Bizler de seçime kadar görevimizi yapacağız. Adayın partiye güç kattığı kadar partinin de adaya güç kattığı unutulmamalı. O yüzden ne AK Parti’nin ismine zarar getirecek isimler olmalı ne de kendi ismiyle sadece ben varım diyecek isimlere de partinin gücünü olduğunu unutturmayacak liste olacağını düşünüyorum” dedi.

BAŞKAN ANGI: GÜÇLÜ KADROLARLA DEVAM EDECEĞİZ

Başkan Angı’da soruya cevaben, “Geçmişten bu güne AK Parti’yi Konya’da temsil edenler hem Konya’yı bilen hem de hizmet eden arkadaşlardı. 2018 seçimlerinde CHP Konya listelerinde kimler vardı? İkisi de CHP’li değildi. Şimdi de hangi genel başkanlar kimin listesinde, nasıl bir yarışta onu göreceğiz. AK Parti liderinden en uçta görev yapan arkadaşa kadar bu davaya gönül vermiş insanlardı. Şimdi de kimin hangi kılıkla, hangi logo altında nasıl bir sıralama yapacakları herkesin merakında. AK Parti Konya’da milletvekilliği yapmış isimler Konyalı ve bu şehre değer veren insanlardı. İnşallah yeni dönemde bir değişim de olsa güçlü kadrolarla hem Ankara’da temsil hem de hizmet noktasında Konya geride kalmayacaktır” dedi.

 Muhabir
Etiketler :