İsmail Koç

İsmail Koç

AK Parti Konya’nın Alanya Çıkarması

AK Parti Konya’nın Alanya Çıkarması

AK Parti Konya İl Başkanlığı Alanya’da çok verimli bir eğitim kampı gerçekleştirdi. Alanya’da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ile Konya’nın merkez ve Taşra İlçelerinden temsilcilerin katıldığı geniş kapsamlı bir program gerçekleştirildi.

AK Parti Konya neredeyse tam kadro Alanya’da kamptaydı. Tek eksik Konya Milletvekilleri idi. Onlarda Ahmet Sorgun’un ifadesi ile Meclis’in yoğun gündeminden fırsat bulup gelememişlerdi.

İki günlük Alanya Kampına Konya teşkilatının dışında AK Parti Genel Merkez Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak ve Kişisel Gelişin Uzmanı Sıtkı Aslanhan da konuşmacı olarak katıldı.

Programda özellikle Ahmet Sorgun gibi bir başka genel başkan yardımcısı ve İstanbul milletvekili Mustafa Ataş’ın konuşmaları çok önemliydi. Özellikle teşkilat yapılanması ve teşkilatların nasıl olması gerektiği konusunda ders niteliğinde bir konuşma yaptı.

Ataş, daha önce 2017 Ocak ayında yapılması planlanan Genel Kurulların, Mart ya da Nisan aylarında yapılması planlanan referandum nedeniyle daha ileri bir tarihe ertelendiğini söyledi.

Son derece doğru bir karar.

Türkiye’nin geleceği için son derece önemli bir referanduma hazırlanan AK Parti Kadrolarının böylesine kritik bir referandum öncesi genel kurula giderek enerjisini buraya harcaması yanlış olurdu.

AK Parti kadrolarının son dönemlerde ülkemizde yaşananlar da göz önünde bulundurulduğunda olukça yıprandıkları ve yoruldukları bir gerçek. Belki de son iki yılda 10 yılda yaşanabilecek olayları gördüler. Bu nedenle de son dönemlerde süreç oldukça yıpratıcı oldu.

Hele bir de 15 Temmuz ve sonrası var ki…

Bu anlamda bir kan değişikliği AK Parti teşkilatlarına iyi gelebilirdi belki ancak doğru zaman Ocak ayı değildi ve doğru bir karar alındı.

Bir de alınan bu kararla AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat gitti, gidiyor, gidecek dedikodularının da önüne geçilmiş oldu. Olağan üstü bir durum yaşanmazsa Musa Arat bir dahaki genel kurula kadar görevinin başında kalacak gibi görünüyor.

Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak da hem kendi tecrübelerinden hem de 15 Temmuz öncesi ve sonrası hakkında bir tarih dersini andıran bir konuşma yaptı.

Son olarak Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan’ın moral ve motivasyonu arttırıcı sunumu ile AK Parti Konya Teşkilatları verimli bir eğitim kampını geride bırakmış oldu.

Açıkçası Alanya’da gerçekleştirilen eğitim kampı AK Parti teşkilatlarına ilaç gibi geldi diyebilirim. Konya teşkilatı referandum öncesi moral ve motivasyon kazanmış oldu. AK Parti Konya Teşkilatı referandum da hedef de büyüttü. Daha önceki seçimde Türkiye genelinde ikinci, Büyükşehirler arasında ilk sırada AK Partiye oy veren Konya, referandumda rekor oyla Rize’yi de geride bırakarak Türkiye’de AK Parti’nin en çok oy aldığı il olmak isteyecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR