AK Parti Malatya 6. Olağan İl Kongresi

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım: (1)- "Türkiye sadece kendi hukukunu korumakla kalmıyor, mazlumların, mağdurların, insanlığın hukukunu da savunuyor. Dünyanın hiçbir yerindeki krizlere, haksızlıklara ilgisiz kalmıyoruz. Bu yüzdendir ki böl
AK Parti Malatya 6. Olağan İl Kongresi

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye sadece kendi hukukunu korumakla kalmıyor, mazlumların, mağdurların, insanlığın hukukunu da savunuyor. Dünyanın hiçbir yerindeki krizlere, haksızlıklara ilgisiz kalmıyoruz. Bu yüzdendir ki bölgesel ve küresel hiçbir mesele Türkiyesiz çözülmüyor." dedi.

Yıldırım, Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen AK Parti Malatya 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak, partililere hitap etti.

Malatyalıların selamlayarak başladığı konuşmasında kongrenin hayırlı olmasını dileyen Yıldırım, "Bizim kongrelerimiz sevgi demektir, kardeşlik demektir, birlik demektir, beraberlik demektir. AK Parti kongrelerinde hep tek yürek oluruz. Malatya kongresindeki bu muhteşem coşku AK Parti davasını, AK Parti hareketini en güzel şekilde anlatıyor. Var ol Malatya." diye konuştu.

Malatya'nın demokrasinin, hukukun, özgürlüklerin kale şehri olduğunu söyleyen Yıldırım, Malatya'nın mukaddes memleket davalarına her zaman sahip çıktığını ifade etti.

Malatya'ya en son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile başbakanlık görevini almadan önce geldiğini anımsatan Yıldırım, o dönemde de yine Malatya'nın muhteşem bir coşkuyla kendilerini bağrına bastığını söyledi.

Malatya'nın yüreği memleket sevdasıyla yananların şehri olduğunu dile getiren Yıldırım, "Turgut Özal'ın, Hamido'nun, Recai Kutan'ın şehridir. Fethi Gemuhluoğlu, biraz Ahmet Kaya, Eşref Bitlis'tir Malatya." dedi.

Yıldırım, kurulduğu günden bugüne Malatyalıların AK Parti'ye hep sahip çıktığını ve Malatya'nın her seçimde başa güreştiğini dile getirerek, cumhurbaşkanı seçiminde oy oranıyla en başarılı üçüncü büyükşehir olan Malatya'nın halk oylamasında da yüzde 70'lik oy oranıyla değişime ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine güçlü bir destek verdiğini ifade etti.

Halk oylamasında Malatya'dan yükselen "Evet" seslerinin yeri göğü inlettiğini belirterek, partililere "2019'da yeni bir destan yazmaya var mısınız? Yeni bir rekora imza atacak mıyız? Eski Türkiye'nin kapılarını bir daha açılmamak üzere kapatmaya hazır mısınız?" diye soran ve "Evet" yanıtı alan Yıldırım, "Allah'ına kurban Malatya. İşte Malatya, işte teşkilat." dedi.

Ulu zatları bir memlekete mahkum etmediklerini, Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bektaş, Hacı Bayram, Eşrefoğlu Rumi gibi isimlerin herkesin olduğunu söyleyen ve Malatyalı Niyazi Mısri'nin "Derman aradım derdime, derdim bana derman imiş, burhan aradım aslıma aslım bana burhan imiş." mısralarını aktaran Yıldırım, "Asıl sizsiniz, yolumuzu aydınlatan da sizsiniz, Malatya'sınız. Sizinle derdimiz de davamız da birdir." diye konuştu.

Yıldırım, dostun zor zamanda belli olduğunu ve Malatyalıların 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşları meydana çağırması öncesinde yediden yetmişe sokaklara indiğini belirterek, "Ay yıldızlı bayrağı düşürtmediniz. ezanları dindirtmediniz, alçaklara dersini verdiniz. Allah sizden razı olsun. Cumhurbaşkanımıza 'dik dur eğilme bu millet seninle' dediniz. Bütün Malatya o gece bir oldu, diri oldu." dedi.

Partililerin, "Dik dur eğilme bu millet seninle" şeklindeki tezahüratları üzerine Yıldırım, "Biz sadece rükuda, Yaradanın önünde eğiliriz, başka hiçbir gücün önünde eğilmeyiz." karşılığını verdi.

Yıldırım, şunları söyledi:

"Türkiye'yi dünyayla buluşturan, Türkiye'yi dünyaya açan merhum Turgut Özal'ın memleketinden de başka bir türlüsü beklenmezdi zaten. Eğer bugün çetelere karşı göğsümüzü siper ediyorsak, sizden, Malatya'dan, milletten aldığımız güç sayesindedir. Eğer bugün dünyanın her yerinde, Filistin'de, Irak'ta, Suriye'de, Arakan'da, Afrika'da hakkı, hukuku, mazlumları savunuyorsak bu sizin sayenizdedir. Eğer bugün Ferhat gibi aşkla, imanla aşılmaz dağları delip Türkiye'yi bugünlere ulaştırdıysak 81 vilayetimize, 81 milyon vatandaşımıza hizmeti ulaştırdıysak bu sizin rehberliğiniz sayesindedir. Hamdolsun ki bu aziz millete hizmet etmek şerefine nail olduk."

Devlet ile millet arasındaki mesafeyi kapatmak ve devlete erişimi kolaylaştırmak için 15 yıldır çalıştıklarını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Ülkemizi dünyanın en saygın, en güçlü ülkelerinin arasına soktuk. Bugün Balkanların, Kafkasların çocukları bu ülkeye bakıyor, bu aziz millete bakıyor. Suriye'nin, Kudüs'ün, Gazze'nin, Myanmar'ın çocukları Türkiye'ye bakıyor. Siz, bu millet dünyanın vicdanıdır, siz merhametin adısınız, siz yeryüzünün umudusunuz, siz Filistin'in haklı davasının en büyük güvencesisiniz. Merhametsiz bir dünyaya 'hayır' diyoruz. Gücün değil hakkın hakim olmasını istiyoruz. Herkesin hakkı, hukuku korunsun istiyoruz. Bu siyaseti izlediğimiz için dünyanın dört bir köşesindeki dostlarımız, insanlar, kardeşlerimiz bizlere dua ediyor.

Türkiye, sadece kendi hukukunu korumakla kalmıyor, mazlumların, mağdurların, insanlığın hukukunu da savunuyor. Dünyanın hiçbir yerindeki krizlere, haksızlıklara ilgisiz kalmıyoruz. Bu yüzdendir ki bölgesel ve küresel hiçbir mesele Türkiyesiz çözülmüyor. Dünyanın bütün mağdurları için ay yıldızlı bayrağımız umudun sembolü oldu. Dünyanın bütün mazlumları için Recep Tayyip Erdoğan hak ve adaletin sembolü oldu."

(Sürecek)

Kaynak: