AK Parti Maltepe Seçim İrtibat Bürosu açılışı

AK Parti Maltepe Seçim İrtibat Bürosu açılışı

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Biz yeni Türkiye'yi vadediyoruz, en büyük projemiz yeni Türkiye, bunun alt başlığı da elbette anayasa, Çözüm Süreci'ni başarıya ulaştırmak, güven ve istikrarı sürdürmektir" dedi.

Akdoğan, AK Parti Maltepe Seçim İrtibat Bürosu'nun açılışında yaptığı konuşmada, siyaseti sadece oy için yapanlardan olmadıklarını, seçim sürecinde "temiz siyaset, temiz kampanya" vurgusu yaptıklarını söyledi.

Bütün siyasi partilere çağrıda bulunduklarını dile getiren Akdoğan, "Gelin, huzur içerisinde, kardeşlik içerisinde bir seçim süreci geçirelim. Aklıselim hakim olsun, sağduyu hakim olsun. Bu bir savaş değil, biz de düşman değiliz. Bu bir siyasi rekabet. Siyasi rekabeti de kardeşlik, huzur içerisinde hep birlikte değerlendirelim. Milletimizin önüne projelerimizi koyalım, politikalarımızı koyalım, milletimiz karar versin" ifadesini kullandı.

Yeni Türkiye vaat ettiklerini, en büyük projelerinin yeni Türkiye olduğunu vurgulayan Akdoğan, "Bunun alt başlığı da elbette anayasa, Çözüm Süreci'ni başarıya ulaştırmak, güven ve istikrarı sürdürmektir. Bunu da 'gelin birlikte yapalım' diyoruz. İnşallah sağduyu, nezaket, centilmenlik içerisinde kampanya süreci de tamamlanır. AK Parti, milletimiz için demokrasi mücadelesi verirken aslında sendikalarımız, sivil toplum kuruluşlarımız da bir demokrasi mücadelesi verdiler. Bu mücadeleyi hep birlikte verdik" değerlendirmesinde bulundu.

-"İnadına istikrar, kalkınma diyeceksiniz"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de Türkiye'nin son derece önemli bir seçime gittiğini söyledi.

AK Parti'nin, ülkeyi istikrarlı yönetim anlayışına kavuşturduğunu belirten Çelik, "İnadına istikrar, kalkınma, bir ve beraber Türkiye diyeceksiniz. Bu düzeni bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceksiniz. Bize bugün asgari ücreti konuşanlara sesleniyorum, 184 lira asgari ücretliye reva gördüğünüz rakamı bize bıraktınız. Asgari ücretli 184 lira alırken, bugün 5 kat büyüttük, asgari ücreti bin liraya getirdik. Siz, bize memur maaşını 392 lira bıraktınız, bir memur en düşük 392 lira maaş alıyordu, bugün 2 bin 100 lira alıyor" diye konuştu.

Açılışa, AK Parti Ankara milletvekili adaylarından Mücahit Arslan ve Ahmet Gündoğdu ile partililer ve sendikacılar da katıldı.

Açılış törenine gelmeden önce cuma namazını Maltepe Camisi'nde kılan Akdoğan, törenin ardından AK Parti Çankaya İlçe Teşkilatınca düzenlenen etkinlik kapsamında Emek'teki bir kafede öğrencilerle bir araya geldi.