AK Parti Milletvekili Kaleli gündemi değerlendirdi

AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.
AK Parti Milletvekili Kaleli gündemi değerlendirdi

AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, Konya ve ülke gündemini değerlendirdi.

Partisinin Konya İl Başkanlığı'nda, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri Fatih Ceylan ile Lokman Özturhan'ın eşlik ettiği basın toplantısında konuşan AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, ülke ve Konya gündemini ele aldı. Geçtiğimiz günlerde yaşanan terör eylemleri ile ilgili konuşan Uğur Kaleli, Hakkari'de yaşanan saldırıda 10'u asker 18 vatandaşın şehit edildiğini söyleyerek, Türkiye'nin hukukunu çiğnetmeden milli güvenliğini koruyarak, teröre boyun eğmeden haklı davasına devam edeceğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 14 Ekim Cuma Günü Konya'ya geleceğini söyleyen Uğur Kaleli, "Alacabel Tüneli, Seydişehir Otoyolu, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin yerleşke binaları ve altyapısı, Ilgın Devlet Hastanesi, gençlik merkezleri, okullar, spor tesisleri, TOKİ konut projeleri, öğrenci yurtları ve belediyelerimizin yaptığı ve yapacağı yatırımları o gün Sayın Cumhurbaşkanımız hizmete açacak veya temellerini atacak. Tüm bu yatırım ve projelerin maliyetleri 2 milyar 399 milyon TL'dir. Bu rakam hükümetimizin Konya'ya ne kadar önem verdiğini de göstermektedir" dedi.

15 Temmuz'un unutulmaması gereken bir gündem olduğunu söyleyen Milletvekili Kaleli, 15 Temmuz'da ülkenin felaketin eşiğinden döndüğünü belirterek, "Darbecilere karşı Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğindeki milletimizin mücadelesini kimse unutmamalı, unutmayacaktır. Devletimiz ve hükümetimizin FETÖ'ye karşı aldığı önlemler sürmektedir. Bir daha böyle bir girişimde bulunulmaması için ne gerekiyorsa yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

80 milyon mağdur oluşmaması için hükümetin titiz bir çalışma ile FETÖ'yü devletin her kademesinden temizlemek için çabaladığını söyleyen Milletvekili Kaleli, "Bu çalışmayı da somut veriler ışığında sürdürüyor. Tüm bunlar olurken mağdur edebiyatı yapmak yerine sorumlu hareket edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Hiç kimsenin 15 Temmuz hainliğini hafife almaya hakkı yoktur" şeklinde konuştu.

Yatırım ve atılımlara her zamankinden daha fazla devam edeceklerini kaydeden Kaleli, Yavuz Sultan Köprüsü ve Osman Gazi Köprüsü ile tarihe önemli bir not düştüklerinin altını çizerek, "Dün de Avrasya Tüneli'nin test sürüşü yapılarak ilk geçişi Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekleştirdi. İstanbul'un iki yakası deniz altından iki katlı tünelle birleştirilmiş olacak. Böylesi dev yatırımları gerçekleştirebilmek, her hükümetin harcı değildir. Tüm engellemelere rağmen biz yatırımlarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

AK Parti Milletvekili Kaleli gündemi değerlendirdi

Kaynak: