Hayrettin Atak

Hayrettin Atak

AK Parti toplantısından geriye kalanlar…

AK Parti toplantısından geriye kalanlar…

AK Parti yönetiminin milletvekilleri, belediye başkanları ile birlikte düzenlediği toplantının ne şehrin ve partinin birlik ve beraberliğini göstermesi açısından, ne Ulaştırma Bakanlığının bütçesinin 6 yada 7’de birini Konya’ya ayırmış olmasından, ne bekleyen beklemeyen bütün projelerin ivedilikle halledileceğinin müjdesinin verilmiş olması açısından, nede henüz daha duymadığımız ama neler olabileceğini tahmin ettiğimiz Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Cuma günkü Konya ziyaretinde açıklayacağı müthiş projeler bakımından değerlendirmek istiyorum.

Asıl söylemek istediğim nereden nerelere geldiğimiz. 13 yıl önce konuştuklarımızla bugün konuştuklarımız arasında ki derin uçurum…

Önümüz arkamız, sağımız solumuz, altımız üstümüz ‘plan’ ‘proje’ ‘yatırım’...

Artık çok daha büyük ve çok daha emin atıyor adımlarını Konya, istikbale…

İşte tek tek ayrıntılarından çok bunun farkına varıyorsunuz Ak Parti’nin bu toplantılarında.

Eskiden ‘Şehir de neden bu yok’ diye sorardık, şimdi ‘Yatırımlar neden geç kalıyor’ diye soruyoruz… 

Şimdi “trafikte neden on dakika daha fazla bekliyoruz” diye merak ediyoruz.

Şimdi “Daha fazla zengin ve konforlu bir hayat için neler yapıyorsunuz’ diye soruyoruz şehrin yöneticilerine…

Bununla ilgili Türkiye’nin ötesinde Konya için şunu söylemeden de geçmemek gerekiyor artık…

İyi ki varsın Ahmet Davutoğlu.

Bu söz sanıyorum bir slogan gibi hep yazılarımın son sözü olarak kalacak bundan böyle…

Toplantının satırbaşlarına gelince;

İlk toplantıya göre çok daha derli topluydu her şey.

Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat’ta, Milletvekilleri de, Belediye Başkanları da derslerine olabildiğince iyi çalışmış. Özellikle gazeteciler… Hedefi tam on ikiden vuran nokta mesabesinde ki soruları Konya adına oldukça sevindiriciydi. Emin ellerde Konya bu böyle bilinmeli.

Diğer taraftan  Milletvekilleri ve Tahir Akyürek’in yanıtları da aynı hissi uyandırdı katılımcılarda. Her soruna ve her soruya ciddiyetle yaklaşmaları önümüzdeki dönemde Konya için yine iyi ve güzel günlerin habercisi gibiydi.

TBMM’de yapılacak gensoru görüşmesine yetişmek mecburiyetinde olmalarına ve toplantının olabildiğince uzaması nedeniyle yetişememe tehlikesi doğmasına rağmen Milletvekillerinin toplantının sonuna kadar gösterdikleri ilgiyi ayakta alkışlamak gerek. O ilgi sadece toplantıya değil elbet; projelere, yatırımlara, gazetecilere, sorulara ve en önemlisi Konya’ya gösterilen bir ilgiydi.

Toplantının eleştirilecek tek önemli konusu ise başta İlçe Belediye Başkanları olmak üzere toplantıyı erken terk eden yöneticilerin tavrı oldu. Milletvekillerinin yetişmeleri gereken çok önemli bir gensoru görüşmesi olmasına rağmen toplantıyı ilgiyle izlemeleri ve İl başkanı Musa Arat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in her soruya sabırla cevap vermeleri ne kadar alkışlanacak bir tutumsa toplantının erken terk edilmesi de bir o kadar anlamsızdı.           

Buna rağmen müjdelerin güzelliğini hiçbir şey gölgeleyemedi. 

Bu güzel haberlerden, müjdelerden kendimize de bir pay çıkarmadan tamamlamayayım yazımı.

Metro ve Çevre yolu ile ilgili müjdeleri Konya kamuoyuna toplantıdan günler önce kamuoyuyla paylaşmıştık. İlk duyuran biz olduk, başkentte yapılan toplantıyı da, toplantının sonuçlarını da.

Dünya’da Türkiye, Türkiye’de Konya, Konya’da Yeni Haber…

Bu da yeni dönemde bizim sloganımız…  

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hayrettin Atak Arşivi
SON YAZILAR