AK Parti Türkiye rekoru kırmaya hazırlanıyor

AK Parti'nin rekor kırdığı Rize'de pazar günü yapılacak seçimde yeni bir rekor bekleniyor.
AK Parti Türkiye rekoru kırmaya hazırlanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın memleketi olanRize'de AK Parti dışındaki diğer partilerin şansı hiç yok gibi.

3 milletvekili çıkaracak olan ilde 2011 seçimlerinde AK Parti yüzde 70 gibi rekor bir oy oranına ulaştı.

Rize'de ilk sıra adayı olan Hasan Karalildeki atmosferi, projelerini ve seçim sonuçlarına dair Haber7'nin sorularını yanıtladı..

Rize’de seçim çalışmaları nasıl gidiyor? Seçmenin size yaklaşımı nasıl?

AK Parti olarak bizim seçimlere özel çalışmalarımız yoktur. Biz zaten gerek Milletvekillerimizle gerek il başkanımız gerekse de teşkilatımızla sürekli sahada olan bir kadroyuz. Sadece seçimden seçime partilerini açıp seçimden sonra şapkasını alıp gidenlerden değiliz. Biz hep Rize’deyiz, hep hemşerilerimizle bir aradayız. Rize’deki projeleri, Rize’nin sorunlarını hep yakından takip ediyoruz. Yurt dışı programlarım olmadığı sürece her hafta sonu Rize’ye gelirim. Rize’deki esnafımızı, köylerimizi dolaşarak vatandaşlarımızla bir araya gelip sorunları konuşuruz. İktidarımız döneminde ilimize kazandırdığımız projeleri yakından takip ederek kamuoyunu bilgilendiririz. Bu anlamda AK Parti olarak oldukça güzel bir seçim süreci geçiriyoruz.

Seçmenin sizden talepleri neler, Rize’nin en büyük eksikliği ne Rize için kafanızda beliren bir proje var mı?

İktidarımız döneminde yapılan yatırımlara baktığımız zaman Türkiye cumhuriyeti tarihindeki seksen yıllık yatırımlar bir yana son on üç yılda yaptığımız yatırımlar bir yana. Biz göreve geldiğimiz günden bugüne Sağlıktan eğitime, ulaşımdan ekonomiye pek çok alanda devrim niteliğinde yatımlar ve hizmetler yaptık. Tabi durum böyle olunca da hizmetin çıtası yükseldi. Taleplerde ona göre geliyor. Vatandaşlarımız da haklı. Bu kadar yatırımın ve hizmetin olduğu bir ülkede daha fazlasını istemeleri gayet normal. On üç yıllık iktidarımız süresince her alanda yaptığımızın devrim niteliğindeki hizmetlerimizin yanında bütün sorunları hallettiğimiz söylenemez, ebetteki eksikler vardır. Seksen yıllık tahribatı bir anda ortadan kaldırmak kolay değil. Ama AK Parti olarak milletimiz için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Biz bir hizmet hareketiyiz. Rize ölçeğine baktığımız zaman ise dağ ile deniz arasında sıkışmış bir şehir görüyorsunuz. Bence Rize’nin en büyük sorunu da bu sıkışmış yapısıdır. Rize artık dağ ile deniz arasına sıkışmış bir şehir haline gelmiş durumda. Bu durum karşısında Rize’miz için hükümetimiz döneminde çok önemli ve büyük projeler başladı. Özellikle Rize’mizi güneye açmak için başlattığımız ve önemli bir bölümünü bitirdiğimiz güney çevre yolu projemiz. Bu projemizle birlikte Rize’mizin güneyinden geçecek olan yolla şehrin içinde ki trafiği rahatlatarak Rize’yi arka tarafa açacağız. Bir diğer projemizde Salarha tünelleri projemizdir. Bu proje ile birlikte Rize’yi kuzey Rize ve güney Rize olmak üzere iki bölgeye ayıracağız. Bu anlamda Salarha tünelleri Rize’yi güneye açacak  en önemli  projedir. Salarha tünelleri projemizin uzunluğu 2 bin 800 metredir. Baktığımız zaman yıllarca tartışılan ve geçmiş yıllardaki hükümetler zamanında 20 yıl boyunca yapılamayan Bolu dağı tüneli kadar bir tüneli Rize’mizde yapıyoruz. İhalesini de bu ayın 26’sında yaptık. Tabi Rize’mizde dünyanın en uzun ikinci tüneli olan Ovit tünelinin de üçte ikilik bölümünü bitirmiş durumdayız. Rize Artvin havalimanın sondaj çalışmaları başlamış durumda, diğer taraftan İyidere’de yapılacak olan Türkiye’nin en büyük lojistik merkezlerinden birisi ile ilgili proje çalışmaları devam ediyor. Kısacası AK Parti döneminde Rize’ye devasa yatırımlar geldi,  gelemeye de devam ediyor.

Rize’de paralel yapılanma çalışma yapıyor mu?

Şu anki atmosfere baktığımız zaman bütün partiler birleşmiş ve AK Parti karşısında mücadele veriyorlar. Hangi parti hangi bölgede güçlüyse diğerleri ve tabi malum yapıda ona o bölgede destek veriyor. Bunun en güzel örneğini Diyarbakır belediyesinde arka kapıdan çıkan malum şahısla anlamak kolay. Bu anlamda Rize’ye baktığımız zaman ise Rize’nin çok özel ve önemli yeri var.  Rize AK Partinin kurucu lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi olması nedeniyle burada alınacak sonuç çok önemlidir.  Bu malum yapıda Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de onun elini zayıflatmak için elinden geleni yapıyor. Ama Rizeliler bunlara gereken cevabı 30 Mart yerel seçimlerinde ve 10 ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminde Rize siyasi tarihinin en yüksek oyu ve alınan birinciliklerle verdi. Rize bağrından çıkan dünya liderine , kendi evladına sahip çıktı. Bu anlamda Rize her zaman liderine sahip çıkmıştır, çıkmaya da devam edecektir. Malum yapının kimi desteklediği bizi ilgilendirmiyor. Rizeli bu seçimde de gereken cevabı verecektir. Kendi bağrından çıkan dünya lideri, mazlumların umudu Erdoğan’a sahip çıkacak ve başkanlık sistemi yolunda en büyük desteği verecektir.

Erdoğan’ın oy rekoru kırdığı Rize’de diğer partilerin şansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Son iki seçimde kırılan rekorlar ve kazanılan birinciliklere baktığımız zaman Rize’de 7 Haziranda alınacak sonucu görmek zor olmasa gerek. Bildiğiniz gibi Rize’den üç milletvekili çıkmaktadır. Bizim Rize’den üç milletvekili çıkarma konusunda herhangi bir sıkıntımız yok. Bizim amacımız son iki seçimde de alınan birinciliklere yenisini eklemektir.  Rizeli bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada büyüyen ve gelişen Türkiye yolunda tercihini kullanacaktır.  Oynanan tüm oyunlara karşı en büyük cevabı Rize’den verecektir. Bu anlamda biz 7 Haziran seçimlerinde Rize’den yeni bir rekor bekliyoruz. 

Rize’de anket yaptırdınız mı? AK Partinin il genelinde ulaşacağı rakam nedir?

Dediğim gibi bizim  tek amacımız var. Alabildiğimiz en yüksek oyu alıp Türkiye birinciliğini kazanmaktır.

Erdoğan’ında katıldığı toplu açılış açılış mitinginde için muhalefet partilerinin tepkileri konusunda duyum aldınız mı? Nasıl yorumladılar?

Öncelikle şunu söylemeliyim ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize cumhuriyet meydanında yaptığı miting Rize Siyasi tarihinin en büyük mitingi olarak tarihe geçti. Resmi rakamlara göre 70 bin Rizeli orada cumhurbaşkanıyla buluştu. Tabi ki böyle bir tablo muhalefet partiler içinde pek sevindirici olmasa gerek. Rizelilerin orada ortaya  koyduğu o tablo 7 Haziran seçimleri için muhalefet partilerinin Rize’de ne kadar şanslarının az olduğunu anlamları için bir gösterge oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 400 milletvekili ve başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini fikrine ne diyorsunuz?

Türkiye’de yaşama ve yürütme erklerinin birbirinden tamamen bağımsız olarak şekillendirilmesi, bürokratik oligarşiye son verilmesi anlamına gelebilecek Başkanlık sistemine geçiş olmazsa olmazımızdır. Mevcut parlamenter sistem artık bir dar gelen bir elbisedir. Türkiye’nin hedeflerine ulaşabilmesi etkin ve hızlı devlet yapılanmasıyla mümkündür. Halkın doğrudan seçeceği başkan, çift başlı yönetim anlayışına son verecek, Denetim gücü artmış parlamento görevini daha bağımsız ve etkin bir şekilde sürdürecektir. Bunu gerçekleştirmek için Mecliste gerekli çoğunluğu alacağımızı ümid ediyorum. Cumhurbaşkanımız; Ülkemizin hedeflerine belirlenenden daha kısa sürede ulaşmasını arzuluyor. Yürüyen değil, koşan bir Türkiye istiyor.

Yeni  Anayasa’da olmazda olmaz dediğiniz bir konu var mı? Nedir?

Tek kelimeyle söyleyecek olursam; Türkiye’ ye ayak bağı olan bütün prangaların sökülüp atılacağı, Yeni Türkiye’nin ihtiyaçlarına cevap verebilecek çağdaş, demokratik, bir anlayışın ürünü olmasıdır.

Rizeli kendi hemşerilerini başkan olarak  görmek istiyor mu?

Bu sorunun cevabını Rize’de dolaştığınız zaman hemen anlıyorsunuz. Hemen hemen her sokakta her evde, her dükkanda Recep Tayyip Erdoğan’ın resmini ve seni başkan olarak görmek istiyoruz yazılarını  görmek  mümkün. Rize 8 Haziran'dan sonra Recep Tayyip Erdoğan’ı başkan olarak görmek istiyor.

8 Haziran sabahı nasıl bir Türkiye olacak?

8 Haziran 13 yıllık AK Parti iktidarının başlatmış olduğu hizmet ve kalkınma harekâtının ikinci yarısı olacaktır.  Başkanlık sistemine geçisin çalışmaları başlayarak yeni anayasa oluşturacaktır. Ak parti hızlı  bir şekilde 2023, 2053 ve 2071 hedefleri  doğrultusunda koşacak ve yeni Türkiye yolunda dünyanın en güçlü  ülkeleri arasında girecektir.

HABER7