Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Şabu;

AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, "Ülkemiz 15 Temmuz 2016 günü Cumhuriyet Tarihinin en büyük ihanet felaketi ile karşı karşıya gelmiş, bu iğrenç...
Ak Parti Tuşba İlçe Başkanı Şabu;

AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, "Ülkemiz 15 Temmuz 2016 günü Cumhuriyet Tarihinin en büyük ihanet felaketi ile karşı karşıya gelmiş, bu iğrenç FETÖ terör örgütü dışarıdaki Türkiye düşmanları ile birlikte darbe yapmak ve iç savaşı başlatarak ülkeyi parçalamak istediler" dedi.

AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu, "Ağustos Ayı Danışma Meclisi" toplantısında 15 Temmuz ile ilgili bir konuşma yaptı. Şabu yaptığı konuşmada, "Sık sık darbelerin yaşandığı ve hiçbir darbe girişiminin bu kadar acımasız kan ve can almaya yönelik olmadığı bir darbe oldu. Bu darbe kalkışması 40 yıllık iç ve dış düşmanlarımızın ortak hazırladıkları derin bir organizasyonun son halkası idi. Şayet başarılı olsaydı önce bir iç savaş daha sonra Suriye benzeri işgal kuvvetleri tek tek ülkemize yerleşerek bir istila hareketi ile Siyonist ve Emperyalist düşmanlarımızın Türkiye üzerindeki hesapları bir bir gerçekleşecekti. Ülkemizin Doğusu Ermenilere, Güneyi Fransızlara, diğer bölgeleri İtalyan ve İngiltere gibi ülkelerin istilasıyla son bulacaktı. Bu darbenin sonunda ne Türk ne Kürt nede diğer etnik kökenlerden gelen halkımız kalmayacak taş üstünde taşın bırakılmadığı bir ülke olacaktı. Ancak bu onların hesabı birde Allah'ın hesabı vardı. Doğru olanda Allah'ın hesabıydı. 15 Temmuz 2016 günü bu millet ecdadının ruhunda var olan İman ve inanç birliği ile bir anda kıyama kalkarak Türkiye'deki tüm halkın omuz omuza bir kurtuluş hareketi ve inancı ile sahaya inerek ülkesini savunmaya başladı. Tek silahları İman ve vatan sevgisi olan bu insanlar tank, uçak ve helikopterlere meydan okuyarak yağmur gibi gelen mermilere karşı göğsünü siper ederek tarih yazdı. Bu direniş 79 milyon insanımızın dirilişine vesile oldu. 240 şehit ve 2 bin 194 gazimizin hayatına mal olmuş ise de bu iman gücü onların tank, tüfek ve modern silahlarını başlarına geçirerek hüsrana uğrattı" dedi.

"Bu kahramanlık destanı asırlar boyu nesilden nesile anlatılacak"

Tarihte örneği ve benzeri bulunmayan bu kahramanlık destanı asırlar boyu iman ve inancın nelere kadir olduğunu nesilden nesile anlatılacağını ifade eden Şabu, "Bu milli birlik ve kardeşlik ruhu dış dünyanın Türkiye üzerindeki hesaplarına en güzel cevap oldu. Gerektiğinde ülke savunması için tek bir millet tek bir devlet tek bir vatan ve tek bir bayrak için seve seve canımızı verebileceğimizin şuurunu oluşturarak tüm dünyaya gösterdik. Pensilvanyadaki hain ise kırk yıldan beridir kime hizmet ettiği kimin için timsah gözyaşı döktüğü 15 Temmuz gecesi ihaneti ile ortaya çıkmış oldu. 15 Temmuz darbesi 79 milyon insanımızın vatanını koruması için Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti ile alanlara çıkarak ülkesine, hükümetine ve Cumhurbaşkanına olan bağlılığını da göstererek vakurlu bir duruş sergilemiştir. 1960, 12 Mart, 1980, 12 Eylül ve 28 Şubat darbeleri bir tek kurşun atılmadan gerçekleşirken, 15 Temmuz darbesinin neden bu kadar acımasız, düşman bir ülkeye saldırıyorlarmış gibi uçak, tank, helikopterlerin kullandığı bir darbe oldu. Neden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) bombalandığı Genelkurmay Başkanlığı ablukaya alınarak rehin alındığı Emniyet Genel Müdürlüğü, külliye ve Gölbaşı'ndaki Özel Hareket Daire Başkanlığı ile birçok resmi kurum ve kuruluşların vurularak savaş alanına çeviren bir darbe oldu. Bu halkın silahları ile halka saldıran bu caniler ne insan nede Müslüman olamazlar. Bu darbe girişimini farklı kılan sebep ise bugünkü Türkiye'nin eski Türkiye olmadığı mevcut Cumhurbaşkanımızın vakur ve cesur duruşu ile canını almadan onu teslim alamayacaklarını ülkesinin ve halkının özgürlük ve iradesini onların esaretine teslim etmeyeceğini çok iyi bildikleri için sayın Cumhurbaşkanımızı öldürmek üzere planlar yapılmış ve suikast timleri gönderilmiştir. Aynı şekilde Genel Kurmay Başkanımızın hükümetle uyum içinde çalıştığı bu darbeye müsaade etmeyeceğini keza polis teşkilatımızın eski teşkilattan çok farklı, son derece modern silahlarla donatıldığını ve bu darbeye boyun eğmeyeceklerini bildikleri için tam bir savaş hali ile hareket ederek ölüm ve yıkım üzerinden bir darbe kalkışması oluşturuldu" dedi.

Ancak bu halkın cihat ruhuyla, vatanını koruyacağını hesaba katmadıklarını ifade eden Şabu, "Milyonların sokaklara çıkarak tankların üzerinde ölüme meydan okuyacaklarını bilemediler. Tarihe altın harflerle yazılacak bu zaferi İstiklal ve İstikbal uğruna canlarını seve seve vererek kahraman şehit ve gazilerin olacağını düşünemediler, bu hain planın hüsranla son bulacağını tek tek bunun hesabını vereceklerini tahmin edemediler. Türkiye'nin bir Suriye, Mısır, Irak, Afganistan olmadığını anlayamadılar. Evet 16 Temmuz sabahı vatan, millet, devlet, insan ve İslam düşmanlarının Türkiye üzerindeki hain planları son bulmuş, hevesleri kursaklarında kalmıştır" şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: