İsmail Koç

İsmail Koç

AK Parti’den birlik mesajı

AK Parti’den birlik mesajı

AK Parti Konya İl Teşkilatı güzel bir kahvaltı programıyla Konya basını ile bir araya geldi.Geniş bir katılımın olduğu programa çok sayıda basın mensubu katıldı.

Organizasyonda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Konya Milletvekilleri de yer aldı.  Toplantıda Konya Milletvekillerinden sadece iki eksik vardı. Ahmet Davutoğlu ve Hacı Ahmet Özdemir programa katılmadılar. Ayrıca böyle geniş kapsamlı bir toplantıya İlçe Belediye Başkanlarının katılmamış olması dikkatlerden kaçmadı.

Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun konuşmasının büyük bir kısmını 15 Temmuz süreci ve FETÖ ile mücadele ile Konya’nın yatırımlarına ayırdı. 15 Temmuz milletimizin verilmiş bir sadakasıdır dedi. Yaşananları asla unutmamalıyız ama normal hayatımızı da etkilemesine izin vermemeliyiz dedi. Çok da haklıydı çünkü geçtiğimiz günlerde Konya’da iki kez yaşanan elektrik kesintisinde vatandaşlar soluğu valiliğin önünde almıştı. Bu yaşananların iki yönü var. İnsanların olası bir darbe kalkışmasına karşı hassasiyetleri güzel ancak olayları bir paranoyaya da dönüştürmemek gerekiyor. Ahmet Sorgun da tam da bunu ifade etmek istedi.

Konya’nın yatırımlarının hız kesmeden devam etiğini söyleyen Ahmet Sorgun, yatırımların kesinlikle akamete uğramayacağını söyledi. Bu aslında Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlıktan ayrılması ve 15 Temmuz sürecinden sonra Konya’ya yatırımların akamete uğrayacağını düşünenlere bir cevap niteliğindeydi.Metro, Çevreyolu, Alacabel Tüneli ve Gembos yolu projeleri planlandığı gibi devam ediyor.

Toplantıda belki de en kritik soru ufukta bir erken seçimin olup olmayacağıydı. Malum kulislerde son zamanlarda erken seçim söylentileri dolaşmaya başlamıştı. Sorgun bu soruya da net bir cevap verdi.  “Hiç seçim olmayacak gibi dingin, Yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklıyız” dedi. Planlanmış bir seçimin söz konusu olmadığını şimdilik tek dertlerinin halkın geçimi olduğunu söyledi.

İkinci kritik soru da siyasette FÖTÖ temizliği ile ilgiliydi. Hâlihazırda her alanda FETÖ temizliği yapılırken Konya’da sadece bir İlçe Belediye Başkanının görevden uzaklaştırılmış olması kamuoyunda neden siyasi alanda bir FETÖ temizliği yapılmıyor sorusunu akıllara getiriyordu. Bu yönde bir beklenti de vardı.

Ahmet Sorgun bu soruya da 17-25 Aralık tarihlerinin ardından bir yerel, iki de genel seçim geçirdiklerini, dolayısıyla da bu konuya azami gayret gösterdiklerini söyledi. Yani biz önlemimizi aldık kadrolarımıza güveniyoruz dedi.

AK Parti Konya İl Yönetimi uzun bir aradan sonra Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun Başkanlığında bu toplantıda bir araya geldi. 15 Temmuz’dan sonra erken seçimin ve siyasette FÖTÖ’ye yeterince el atılmadığına yönelik eleştirilerin olduğu bir dönemde böyle büyük katılımlı bir toplantıyla birlik beraberlik mesajı verilmiş oldu. Bakalım ilerleyen günler bize neler gösterecek…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR