AK Parti'den CHP'ye geçmiş olsun ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı başkanlığındaki AK Parti heyeti, CHP'ye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
AK Parti'den CHP'ye geçmiş olsun ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati YazıcıCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan terör saldırısına ilişkin, "Türk milleti asla bu eylemlerden yılmayacak, bu çapulculara da pabuç bırakmayacaktır." dedi.

Yazıcı, beraberindeki genel başkan yardımcıları Yasin Aktay ve Nükhet Hotar ile CHP Genel Merkezi'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

AK Parti heyeti, CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl, Veli Ağbaba, Yasemin Öney Cankurtaran tarafından karşılandı.

"Biz asla bu tür eylemlere esir olmayız"

Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Yazıcı, "Bugün Artvin Şavşat'ta, Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarını hedef alan alçakça katliam amaçlı eylemi şiddetle kınıyorum, lanetliyorum." dedi.

Eylemin demokrasiye, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne karşı yapıldığını belirten Yazıcı, şöyle konuştu:

"Bu eylem, Türkiye'nin özellikle 15 Temmuz tarihinden bu yana milletiyle, siyaset kurumlarıyla, siyasi partileriyle, liderleriyle, demokrasiye, Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne ne denli sahip çıktıklarının görülür olmasına karşı yapılmıştır. Türk milleti asla bu eylemlerden yılmayacak, bu çapulculara da pabuç bırakmayacaktır. Bizim millet olarak önemli vasıflarımız var, biz asla bu tür eylemlere esir olmayız. Bizim vasfımız cesarettir. Ama hep birlikte daha güçlüyüz. İktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla çok daha güçlüyüz. Bu gücümüzü yeri geldiğinde daha kararlı bir biçimde her zaman ortaya koymaya kararlıyız."

Saldırıyı bir kez daha lanetlediğini dile getiren Yazıcı, başta Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP camiasına ve Türk milletine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Hayati Yazıcı saldırıda şehit olan askere Allah'tan rahmet, Türk Silahlı Kuvvetlerine de başsağlığı diledi.

"Türkiye'nin birliğini savunmaya devam edeceğiz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl de bu anlamlı ziyaret için AK Parti heyetine teşekkür ettiklerini söyledi.

Bingöl, "Bugün Sayın Genel Başkanımızı hedef alan bu alçak terör saldırısını şiddetle kınıyoruz" dedi.

Saldırı nedeniyle Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve heyettekilerde bir olumsuzluk söz konusu olmadığını bildiren Bingöl, ancak saldırıda bir askerin şehit olmasının ise kendilerini büyük bir acıya boğduğunu söyledi. Bingöl, şehide Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

Bingöl, "Sayın Genel Başkanımızın öteden beri darbelere ve nereden gelirse gelsin teröre karşı ortaya koyduğu tavır ve dik duruş böyle bir saldırının hedefi haline getirmiştir. Bu terör saldırısı bizi asla demokrasiye ve cumhuriyete bağlılığımızdan geri adım attırmayacaktır." diye konuştu.

"Programını tamamlamasının ardından Ankara'ya dönecek"

Kılıçdaroğlu'nun bugün terör saldırısı karşısındaki soğukkanlı duruşu ve programını aksatmadan sürdürmesinin de teröre verilen en iyi cevaplardan bir tanesi olduğunu belirten Bingöl, şunları kaydetti:

"Biz ülkemize olan sevdamız, 79 milyon vatandaşımıza olan sorumluluğumuzun gereği Türkiye'nin birliğini ve bütünlüğünü sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Hiçbir saldırı girişimi bizi bu tavrımızdan alıkoymayacaktır. Sonuna kadar Türkiye'nin bütünlüğünü, kardeşliğini savunmaya devam edeceğiz. Özellikle 15 Temmuz akşamından sonra ortaya çıkan bu uzlaşma, birlikteliğin de artık daha kalıcı olması en büyük temennimizdir."

Bingöl, bu uzlaşma kültürünün yerleşmesi için CHP olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun programını tamamlamasının ardından Ankara'ya döneceğini ve sabırsızlıkla kendisini beklediklerini aktaran Bingöl, bugün çok sayıda vatandaşın CHP'yi arayarak saldırıyı lanetlediğini de bildirdi.

Öte yandan, saldırı nedeniyle çok sayıda partili de genel merkez önüne gelerek, destek gösterisinde bulundu.