AK Parti'den mazbata iptali için flaş hazırlık!

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını almasının ardından AK Parti, mazbatanın iptal edilmesi için başvuru yapmaya hazırlanıyor.
AK Parti'den mazbata iptali için flaş hazırlık!

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri'nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ilişkin oyların sayımı en son Maltepe İlçe Seçim Kurulutarafından tamamlanmış, AK Parti, bu tutanağın usulsüz hazırlandığını, sayılması gereken oyların sayılmadığını iddia etmişti.

 Fakat İlçe Seçim Kurulu, birleştirme tutanağını hazırlayarak İl Seçim Kurulu'na göndermişti. İl Seçim Kurulu da İl Birleştirme Tutanağı'nıhazırlamıştı.

AK Parti, mazbatanın verilmemesini talep etmişti

AK Parti ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleriyle ilgili olağan ve olağanüstü itiraz süreçlerini başlatmış, süreçler tamamlanana kadar CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'na mazbatanın verilmemesini talep etmişti.

Aynı zamanda AK Parti'nin YSK Temsilcisi Recep Özel de Yüksek Seçim Kurulu'na başvurarak olağan ve olağanüstü itiraz süreçlerinin devam ettiği süreçte mazbatanın İmamoğlu'na verilmemesini istemişti.

"Başvuracağız"

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler, İstanbul İl Seçim Kurulu'nunhenüz olağan süreç tamamlanmadan mazbatayı Ekrem İmamoğlu'naverdiği açıkladı. Güler, Maltepe'deki seçim sonuçlarına ilişkin İlçe Birleştirme Tutanağının usulsüz hazırlandığını, İlçe Seçim Kurulu'nunsonradan hazırlanan oy sayım peronlarına ilişkin karışıklığı gidermeden, yani sandıklar sayılması gerekirken sayılmadan İlçe Birleştirme Tutanağıhazırladığını, bunu da İl Seçim Kurulu'na gönderdiğini söyledi. Usulsüz İlçe Birleştirme Tutanağı ile İl Birleştirme Tutanağı hazırlanıp mazbata verildiğini belirten Güler, İl Seçim Kurulu'na İl Birleştirme Tutanağı'nınhukuksuz hazırlandığına yönelik dilekçe vereceklerini, hakimlerin alelacele mazbata verdiklerini belirtti. Güler, mazbata teslim işleminin iptaline ilişkin İl Seçim Kurulu'na başvuracaklarını söyledi.

Habertürk TV: YSK itiraz süreci beklensin

Bu arada Habertürk TV’de yayınlanan bir haberde,’’Ekrem İmamoğlu dün mazbata aldı ancak YSK’nın AK Parti’nin talebi üzerine “olağan itiraz varsa süreç beklenmeli” şeklinde bir karar aldığı ortaya çıktı. Bu karar il seçim kurulu İmamoğlu’na mazbatayı teslim ettiği için sonuçsuz kalmış oldu.’’ Denildi.

Haberde daha sonra şu cümleler yer aldı,’’AK Parti YSK temsilcisi Recep Özel, “olağan ve olağanüstü itiraz süreci tamamlanmadan Ekrem İmamoğlu’na mazbata verilmemesi” için YSK’ya başvurmuştu. YSK tarafından bu talep karara bağlanmadan İstanbul il seçim kurulu İmamoğlu’na mazbatasını teslim etti.Aynı saatlerde toplantıda olan YSK olağanüstü itiraz sürecine değinmedi ancak ‘süresinde yapılan olağan bir itiraz varsa sürecin beklenilmesi gerekir’ kararını verdi.AK Parti İstanbul Maltepe’de ilçe birleştirme tutanaklarında usulsüzlük bulunduğu gerekçesiyle olağan itirazda bulunmuştu. Bu itiraz nedeniyle şayet YSK’nın bu kararı mazbata hazırlanmadan il seçim kuruluna ulaşsaydı İmamoğlu mazbatasını alamayabilirdi. Ancak il seçim kurulu İmamoğlu’na mazbatasını verdiği için YSK kararı sonuçsuz kalmış oldu. Bundan sonra sadece AK Parti’nin seçimlerin yenilenmesi talepli olağanüstü itirazına YSK’nın vereceği yanıt bekleniyor.’’