AK Parti’li Çakar’dan ‘FETÖ’ açıklaması

AK Parti’li Çakar’dan ‘FETÖ’ açıklaması

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muzaffer Çakar, Fetullahçı Terör Örgütü'ne çok sert bir şekilde tepki göstererek, "İnsanlık tarihinde görülmemiş bir vahşette halka zulüm ettiklerini 80 milyon insanımız gözleriyle gördü, şahit oldu" dedi.

Bir takım ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Muş'a gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Muzaffer Çakar, demokrasi nöbetine ve Malazgirt ilçesinde yeğeni Mehmet Ali Çakar'ın düğününe katıldı. FETÖ örgütünün insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşete imza attığını ifade eden Çakar, hain yapının Türkiye içerisinde taşeronlaşmış bir yapı haline geldiğinin altını çizdi. Çakar, "Yaklaşık 40 senedir milletin malıyla, zekatıyla, sadakası, fitresi, kurban derileriyle inançlarını sömürerek 40 yıl kendisini besleyen bu yapı, AK Parti iktidara gelmesiyle adeta devleşti, dünyada 160 küsur ülkede bunlar saltanatlarını sürdüler. Millet bunlara yardım ederken kendilerine ait herhangi bir sermaye, maddi manevi değerleri yoktu. Bunlar din eksenli ortaya çıkıp, milletin dini değerlerini istismar ederek yıllarca ondan beslendiler" dedi.

"Alçakça uçuşlar yaptılar"

İhanet yapısının asıl derdinin ülkeyi esir almak olduğunun altını çizen Çakar, "Bunların derdi, devletin bütün anayasal kurumlarını ele geçirerek başkaları hesabına, kökü dışarıda ecnebinin elinde olan bir cereyana hizmet ederek; bu milleti, bu memleketi esir almak istediler. 15 Temmuz gecesi dışarıdan talimat alan bu hain yapı uzun ve karanlıklı bir geceyi bu millete yaşattılar. Onlar kendilerince bu darbenin netice alması için kendilerince çok kusursuz bir plan geliştirmişlerdi, ama hesaba katmadıkları milletin inancını, imanını ve çok güvendikleri liderine karşı sadakatini ihmal etmişlerdi. O gün milletin parasıyla alınan tanklar, jetler ondan sonra silahlar, milletin kendisine doğrultuldu. Cumhurbaşkanını öldürmek istediler, Başbakanın ofisini havaya uçurdular. Cumhurbaşkanının makamı olan külliyeyi bombaladılar, millet meclisini bombaladılar, AK Parti Genel Merkezi üzerinde alçaklar sabahlara kadar alçakça uçuşlar yaptılar. Bunların kimlerin hesabına çalıştıklarını milletimiz gördü. Milletin Tayyip Erdoğan sevgisinin yanında, kadın çoluk çocuk herkes, bütün imkanlarıyla canı pahasına sahaya çıktı ve bu hadiseyi imanıyla boğdu, esir aldı. Ülkeye o gece, o karanlık geceyi yaşatanları Allah'ın izniyle hem dünyada hem ahrette ebedi karanlığa mahkum ettiler. Bu hain yapının ihanetini biz yıllardır biliyorduk, ama bunların hayırlı hizmetler yaptığına inanan insanların çocuğuna, kadınına, erkeğine, yaşlısına nasıl silah doğrulttuklarını dünya insanlık tarihinde görülmemiş bir vahşette halka zulüm ettiklerini 80 milyon insanımız gözleriyle gördü, şahit oldu" ifadelerini kullandı.

"Allah'ın izniyle burada bu musibetten hayır çıkacağına inanıyoruz" diye vurgulayan Çakar, "Milletimiz uyandı, sonuna kadar bu yapıyı bertaraf etmek adına adeta 80 milyon insan kenetlendi. Bunun başka bir hayırlı tarafı da sağ, sol, alevi, Sünni demeksizin her kesimden insanların milliyetçisiyle, solcusuyla, Kürtüyle, Türküyle, Lazıyla herkesin geleceğine sahip çıktığı görüldü. Ümit ederiz ki şu neticeden sonra alınan kararlarla bu yapının ihaneti bertaraf edilecek, halkımız derin bir nefes alacak, geleceğine daha emin, daha güvenli bir şekilde bakacak. Buna benzer bütün ihanet şebekelerini dize getirecek halkın inancı ve kuvveti olduğunu herkes gördü. Dünya insanlık tarihinde kahramanlık destanlarının hepsi kadar birikimini bu millet bir gecede yazdı. Bu milletle gurur duyuyoruz, bu milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyoruz. Allah'ın izniyle, bu inançla geleceğimize çok daha emin adımlarla devam edeceğimize inanıyoruz. Basın, bütün yayın organlarıyla beraber kanal farkı olmaksızın ilk geceden itibaren gerçekten harika bir sınav verdi. Bu milletin yüz akı olduğunu gösterdi, milleti bilinçlendirdi. İhanet şebekesine taraftar olmadığını ve herkes o gece geleceğini kaybedecek endişesiyle, liderine ve ülkesine sahip çıktığını gördük. "Mesele bu milletin geleceğiyse, inançsa gerisi teferruattır" dedi. İçimizdeki küçük ihtilafları bertaraf ettik. Büyük resimde beraber yaşama inancını hep beraber yakaladık" şeklinde konuştu.

AK Parti’li Çakar’dan ‘FETÖ’ açıklaması

AK Parti’li Çakar’dan ‘FETÖ’ açıklaması

AK Parti’li Çakar’dan ‘FETÖ’ açıklaması

AK Parti’li Çakar’dan ‘FETÖ’ açıklaması

Kaynak: