AK Partili Dağ: “Kudüs meselesindeki duruşumuz ABD’yi yalnız bıraktı”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Kudüs meselesinde ABD'yi yalnızlaştığına dikkat çekerek, "ABD'yi yalnız bırakacak pozisyona getirmişsek,...
AK Partili Dağ: “Kudüs meselesindeki duruşumuz ABD’yi yalnız bıraktı”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Kudüs meselesinde ABD'yi yalnızlaştığına dikkat çekerek, "ABD'yi yalnız bırakacak pozisyona getirmişsek, bunun nedenlerinden biri Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın duruşunu doğru bir şekilde sergilemesidir. Dünyada birkaç ülke dışında ABD'nin bu kararını destekleyen kalmadı" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İl Gençlik Kolları üyeleri ve mahalle temsilcileriyle bir araya geldi.

AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Dağ, "Gençlik kolları üyelerindeki en önemli husus, aslında siyasetin ve siyaset yapmak isteyenlerin bir mektebi, üniversitesi, okulu. Bunu hep hayatımda yaşadığımı birçok hadisede idrak ettim. Bugün Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın her seçimden başarıyla çıkması, her yaşanan hadisede doğru zamanda, doğru şekilde tepki ortaya koyması ve tepkilerindeki haklılığında bunların payı vardır. Kudüs meselesinde ABD'yi yalnız bırakacak pozisyona getirmişsek, bunun nedenlerinden biri bu duruşu doğru bir şekilde sergilemektir. Haklı olmaktır, bu duruşu doğru zamanda ortaya koymaktır. Dünyada birkaç ülke dışında ABD'nin bu kararını destekleyen kalmadı. İlk tepki Türkiye'den çıktı. İşte liderlik, yön verme yol verme burada ortaya çıkıyor. Bu da en alttan gençlik kollarında itibaren başlıyor. Başka hususlar da var ama ana nokta budur" diye konuştu.

"Gençler CHP'den kopuyor"

Hamza Dağ, gençlerin AK Parti'den koptuğu iddialarına ilişkin de , "2008'de ben il başkanıyken de bunu söylüyorlardı, 10 sene geçti yine söylüyorlar. Yaptığımız araştırmalarda gençler bir partiden kopuyorsa, o koptuğu parti CHP'dir. Bunu çok net görüyoruz. Biz gençlerde birinci partiyiz. En yakın partiye attığımız fark 3 kat. CHP ise kendi oylarında 5-10 puan daha az oy alıyor. Bir genç Kemal Kılıçdaroğlu'nun peşinde mi koşar, Recep Tayyip Erdoğan'ın mı peşinden koşar? Arada çok büyük fark var" ifadelerini kullandı.

600 mahallede teşkilatlanma tamamlandı

Mahalle başkanları toplantısını Türkiye'nin hemen hemen bütün illerinde yapmaya çalıştıklarını belirten AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş da, "Mahalle yapılanmasının güçlü olduğu yerlerde referandumda genç seçmen üzerinde oy artışımız oluyor. AK Parti'nin mahalle teşkilatı gençlikte güçlüyse, orada AK Parti'nin ciddi şekilde karşılığı olduğu gözüküyor. Bizler de Türkiye'nin her yerinde ilçe kongreleri yapıyoruz, ilçe başkanı seçildikten sonra ilk yapacağı iş mahalle başkanlarını tamamlıyor. Sonra mahalledeki yönetim kurulunu seçiyor. İnşallah İzmir'de de Türkiye'nin her yerinde olduğumuz gibi olacağız. İzmir'de bin 300 mahalle var. Bizim genç seçmene göre bin 100 mahallenin 600 tanesinde teşkilatlanmayı tamamladık" diye konuştu.

"Kudüs'teki mantığı kabul etmeyeceğiz"

Gençlere hitap eden AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ise ABD'nin Kudüs kararına tepki gösterek, "Kudüs'teki "Ben yaptım oldu" mantığını kabul etmeyeceğiz. Sizlere çok önemli görevler düşüyor. Sizler bu davayı sırtlamış pırıl pırıl insanlarsınız. İnşallah Kudüs'te yaşanan, o mazlumların sıkıntılarını giderecek olan kadrolar burada. Bizler hak yolunda Allah rızası için hizmet eden siyasi partinin evlatlarıyız. 100 yıl önce Gazze bugün Afyon, İstanbul neyse öyleydi, İzmir gibiydi. Bizim orada büyük parçalarımız var. Yalnızca 30 bin dönüm Sultan Abdülhamit Han'ın şahsi mülkleri var. O tapular açıldığı zaman 170 Osmanlı tapusu var. Birileri biz bu dünyanın teknolojik hakimiyiz diye bir imza atıyorlar. O imzanın dünyadaki mazlum halkların gözünde hiçbir değeri yok. Dışarıdan gazel okumakla bu iş olmaz. Bir şey olsa biz Türkiye'den koşa koşa gideriz ama onlar Amerika'dan buraya gelemezler. En fazla iki füze gönderirler, biz bu gençlikle darmadağın ederiz. Biz yüzlerce yıl adaleti sağladık. Bugün oraları kan gölüne döndürdüler. İnşallah adil düzeni, adaleti bu milletin insanları, AK Parti getirecek" dedi.

İHA