AK Partili Delican’dan ’tarikat’ açıklaması

İzmir'deki demokrasi nöbeti sırasında Twitter hesabından paylaşılan bir mesaj sonrası tepki çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, sözlerinin...
AK Partili Delican’dan ’tarikat’ açıklaması

İzmir'deki demokrasi nöbeti sırasında Twitter hesabından paylaşılan bir mesaj sonrası tepki çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, sözlerinin asistanı tarafından yanlış aktarıldığını belirterek, "Tarikat bize göre yoldur. Bu yolun yolcularına selam olsun" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın demokrasi nöbetinde konuşma yaptığı sırada, Twitter hesabından "Bu ülkede tarikatların kandıracağı bir millet yok. Milletimiz çok uyanık" yazılı bir tweet atıldı, ardından bu mesaj silindi. Tweet sonrası çok sayıda tepki gelince Delican yine kendi hesabından konuya açıklık getirdi.

"Tarikat bize göre yoldur"

Delican'ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Konak Meydanı'ndaki demokrasi nöbetinde konuşmam esnasında görevli asistanın benim yerime attığı twette teknik bir hata olmuştur. Milletimize bomba yağdıran FETÖ çetesini kastettiğim bölümde verdiğim örnek üzerinden kullandığım bazı kelimeler yanlış aktarılmıştır. Bahse konu konuşmada verdiğim örnek Irak'ta Saddam döneminde devleti ele geçiren bir "cemaat" olan Kesnizani tarikatıyla ilgilidir. Hal böyleyken birlik beraberliğin zirve yaptığı şu dönemde sehven yazılan kelimeyi cımbızlayıp başka yere çekmek sürecin ruhuna ihanettir. Görevli tarafından yanlışlıkla atılan tweeti anında düzeltmemize rağmen art niyetli paylaşımların sürmesi öküzün altında buzağı aramaktır. Kaldı ki tarikat bize göre yoldur. Allah'a (c.c) yani Hakk'a giden yoldur. Kim bu yolun yolcusuysa ona selam olsun. Bu yol hepimizin yoludur. Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dilinden düşürmediği o şarkının dizelerinde olduğu gibi, "Beraber yürüdük biz bu yollarda." Yaptığım konuşmaya ilişkin halen tereddüdü olanlar varsa onlar için konuşmamın tam kaydını yayınlıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun." denildi. Başkan Delican, Twitter'a konuşma yaptığı videoyu da yükledi.

Kaynak: