AK Partili gençler 60 bin üniversiteliye 'Kampüse Hoşgeldin' dedi

'Kampüse Hoşgeldin' projesiyle üniversiteye yeni başlayan öğrencilere, okuyacakları şehre ve üniversiteye adaptasyon, barınma ve burs imkanları hakkında rehberlik hizmeti veriliyor.
AK Partili gençler 60 bin üniversiteliye 'Kampüse Hoşgeldin' dedi

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığınca hazırlanan "Kampüse Hoşgeldin" projesi ile 81 ilde üniversiteye yeni başlayan öğrencilere, okuyacakları şehre ve üniversiteye adaptasyon, barınma ve burs imkanları hakkında rehberlik hizmeti veriliyor.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik Kolları olarak Türkiye'de 15-30 yaş arası gençliğe ulaşmak, onların sorunlarını çözmekle görevli olduklarını söyledi.

Gençlerle birçok farklı projede bir araya geldiklerini ifade eden Ecertaş, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla üniversite öğrencilerine yönelik proje geliştirdiklerini belirtti.

Ecertaş, bu yıl lisans düzeyinde 400 binden fazla öğrencinin farklı şehirlerde üniversiteye başladığına işaret ederek, ailelerinden ayrı yeni bir hayata adım atan bu öğrenciler için "Kampüse Hoşgeldin" projesini hazırladıklarına değindi.

81 il başkanının ve ilçelerdeki üniversite sorumlularının gençleri karşıladığını belirten Ecertaş, projenin 1 aydır devam ettiğini, yaklaşık 60 bin üniversite öğrencisine ulaştıklarını, öğrencilere il veya ilçedeki barınma, burs ve diğer imkanlarla ilgili bilgi verdiklerini bildirdi.

Üniversiteli gençlere gerekli rehberlik hizmetini sunmalarının ardından öğrencilerin kendi kararlarını verdiğine dikkat çeken Ecertaş, üniversite öğrencilerinin sadece kayıt zamanında yanlarında olmayacaklarını, proje kapsamında 175 üniversitede kariyerleriyle öne çıkmış siyasiler, profesyoneller ve iş adamlarının katılımıyla programlar düzenleyeceklerini ifade etti.

Ecertaş, üniversite öğrencilerinin burs imkanlarının sınırlı olduğunu, bu konuda öğrencilerin çok iyi araştırma yapması gerektiğini aktardı.