AK Partili kadınlar ramazan sofralarına misafir olacak

AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Çam, "Kardeşime İftara Gidiyorum" projesiyle kadın milletvekillerinin kendi bölgeleri dışındaki illerde iftar yapacağını ve ramazanda birlik ve kardeşlik mesajı vereceklerini söyledi.
AK Partili kadınlar ramazan sofralarına misafir olacak

AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, "Kardeşime İftara Gidiyorum" ve "Sofranız Soframızdır" sloganlarıyla projeler gerçekleştireceklerini, kadın milletvekillerinin kendi bölgeleri dışındaki illerdeiftar yapacağını ve ramazanda birlik ve kardeşlik mesajı vereceklerini söyledi.

Çam, AA muhabirine, AK Parti'nin ramazan ayındaki faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kadın kollarının yıl boyunca aktif bir şekilde halkla buluştuğunu ifade eden Çam, ramazanın bereket ayı olduğunu, ihtiyaç sahibi insanlarla bu ayda daha fazla bir araya gelme şansı bulacaklarını söyledi.

AK Parti olarak ramazanda 3 projeyi hayata geçireceklerini belirten Çam, 81 ilde aktif bir şekilde doğu ile batıyı buluşturacaklarına dikkati çekti. Çam, şöyle devam etti:

"Bizim kardeş iller projemiz vardı. İllerimizi birbiri ile kardeş yapmıştık. Özellikle ramazan ayında 'Kardeşime İftara Gidiyorum' başlığı altında Doğu'daki kadınlarımızı Batı'ya, Batı'dakileri ise Doğu'ya götüreceğiz ve birlikte iftar yapmalarını sağlayacağız. Bunlar büyük salon iftarları şeklinde olmayacak. Sokak iftarlarında bir araya gelerek halka dokunacağız. Kadınlar birbirleri ile oturup sohbet edip dertleşecekler. Bunun dışında ihtiyaç sahibi kişilerin iftarlarında da bir araya gelecekler."

Tencereler ortak kaynayacak

Çam, "Sofranız soframızdır" projesi kapsamında, ramazan boyunca 81 il ve 919 ilçede kadın kolları aracılığıyla halkla buluşmalar yapacaklarını anlatarak daha önceki dönemlerde olduğu gibi ihtiyaç sahiplerinin iftar sofralarına da katılacaklarını belirtti.

AK Parti'li kadınların ziyaret ettikleri evlere pişirdikleri yemekleri de götüreceklerini dile getiren Çam, "Hane halkının yaptığı yemekle tencereler birleşecek ve birlikte oturup aynı masa etrafında yemek yiyecekler. Böyle bir gönül buluşmasını arzuluyoruz." dedi.

Kadın milletvekillerinden çıkartma

Çam, AK Parti Kadın milletvekillerinin de kendi bölgeleri dışındaki illeri ziyaret ederek oralarda ramazan etkinliklerine ve iftarlara katılacağını vurguladı.

Parlamentoda, AK Parti'nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın da aralarında olduğu 34 kadın milletvekili bulunduğuna işaret eden Çam,"Kadın milletvekillerimizi de bölgelerinin dışındaki illerde iftarlarda halkla buluşturacağız. Halkın içerisinde, özellikle sokak iftarlarında bir araya gelmeyi hedefliyoruz. Milletvekili eşlerimiz, bakan eşlerimiz de bu programlara eşlik edecekler. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ve operasyon bölgesindeki illere yoğun bir şekilde gidilecek."şeklinde konuştu.

Çam, bayramda çocuklara da özel ilgi göstereceklerini dile getirdi.