AK Parti'li Ünal darbe girişiminde yaşadıklarını kaleme aldı

AK Parti Ankara Milletvekili Ünal, Yeni Şafak gazetesindeki köşe yazısında, darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece yaşadıklarını kaleme aldı.
AK Parti'li Ünal darbe girişiminde yaşadıklarını kaleme aldı

AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Yeni Şafak gazetesindeki köşe yazısında, darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gece yaşadıklarını kaleme aldı. 

"Ankara semalarında o saatte bir jetin uçmasının düşünülemeyeceğine" dikkat çeken Ünal, İstanbul'daki köprülerin kapatıldığını da öğrendikten sonra darbe girişiminde bulunulduğunu anladığını belirtti. Daha sonra "eğer darbeyi başarırlarsa yaşatmazlar" diye düşünerek, evde esir gibi değil sokakta ya da Mecliste ölmek istediğini dile getiren Ünal, evden çıkarken bir daha geri dönemeyeceği düşüncesiyle eşiyle helalleştiğini kaydetti.

'4 partinin ortak açıklama taslağını sığınakta hazırladık'

Aydın Ünal, Meclise atılan ilk bomba nedeniyle büyük bir patlama olduğunu, Genel Kurul salonunun camlarından bazılarının kırıldığını ve içeriye toz girmeye başladığını belirtti. Bu sırada kimsenin korkmadığını ve ne salonu ne de Meclisi terk ettiğini kaydeden Ünal, kadın milletvekillerinin neredeyse tamamının Mecliste bulunduğunu, Bursa Milletvekili Bennur Karaburun'un tekerlekli sandalyesiyle darbeye direndiğini ifade etti. Daha sonra sığınağa indiklerini ve uzun gecenin başladığını aktaran Ünal, dışarıdan sürekli silah seslerinin geldiğini ve Meclisin etrafındaki tankların araçları ezerek, ağaçları devirerek gezindiklerini anlattı.

Bütün bunlara rağmen korkmadıklarını vurgulayan Ünal, şunları kaydetti:

"Meclis Başkanımız, eski başkanlarımız, AK Parti, CHP ve MHP grup başkanvekilleri ile sığınaktaki bir odada toplandık. 4 partinin ortak açıklama taslağını sığınakta hazırladık. El yazısı taslağı cebime koydum. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e 'Tarihi değeri büyük ama darbe başarılı olursa aleyhimize delil olur' dedim. Özgür Bey 'İnşallah hakim mahkemede yüzümüze okumaz' dedi. Gülüştük. Gün ağarınca, hava almaya yukarıya çıktık. Meclis harabeye dönmüştü. Darbe püskürtülmüştü."

Hızlı ve güvenilir haber geçen AA'ya teşekkür

Millete, polise, darbeye karşı dik duran askere, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'a, siyasi partilere teşekkür eden Ünal, "Darbeye ilk 'darbe' diyen ve halkı sokağa çağıran gazetem Yeni Şafak'a… Hiçbir tehdide aldırmadan, bir yandan el koyacak askerleri bekleyip bir yandan hızlı ve güvenilir haber geçen Anadolu Ajansı'na… Tüm medyaya teşekkürler. Allah bir daha yaşatmasın; Kurtuluş Savaşı sonrası en büyük zaferimiz kutlu, mübarek, daim olsun. Şehitlerimizin ruhu şad olsun​." ifadelerini kullandı.