AK Parti'nin 14 Ağustos programı belli oluyor

AK Parti'nin 14 Ağustos programı belli oluyor

14 Ağustos'ta AK Parti Genel Merkezi önünde, yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla bir tören düzenlenecek. Darbe girişimi nedeniyle 'kutlama' değil 'anma' formatında olacak programda, Başbakan Yıldırım vatandaşlara hitap edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da bir mesaj göndermesi ya da telekonferans yöntemiyle konuşma yapması bekleniyor.

AK Parti, kuruluş yıldönümü olan 14 Ağustos'ta vatandaşlarla buluşacak. Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşma yapacağı AK Parti Genel Merkezi önünde bir toplantı düzenlenecek.

Habertürk'ün haberine göre; toplantı, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle “kutlama” değil “anma” formatında olacak. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenlerde “demokrasi” ve “birlik” mesajları verilecek. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir mesaj göndermesi veya telekonferans yöntemi ile bağlantı yapılarak parti önündeki kalabalığa seslenmesi bekleniyor.

Başbakan Yıldırım, Salı günü partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, FETÖ'nün 14 Ağustos kışkırtmalarına cevap vermişti. Yıldırım, 14 Ağustos'un AK Parti'nin 15. kuruluş yıldönümü olduğunu ve hep beraber genel merkezde olacaklarını söylemişti. Yıldırım'ın 14 Ağustos ile ilgili kullandığı ifadeler şöyle:

"14 Ağustos önemli. Çünkü 14 Ağustos, Türkiye'ye efsaneler yaşatan AK Parti'nin 15. kuruluş yıldönümü. Kuruluş yıldönümünü de AK Parti'ye, AK Partililere yakışır şekilde anacağız. O gün hep beraber genel merkezde olacağız."