Murat Can

Murat Can

AK PARTİ’NİN KONYA ADAYLARI

AK PARTİ’NİN KONYA ADAYLARI

Siyasi partilerin 1 Kasım listeleri YSK’ya teslim edildi. Listeler genelde beklendiği gibi. 7 Haziran’dan farklı olarak kritik bölgelerde kritik hamleler yapılarak tek başına iktidar olmak amaçlanmış.

Liste revizyonuyla ilgili çok ciddi bir beklenti olmadığı için ciddi bir küskün grubu oluşmadı. Ayrıca yapılan çalışma ciddi bir krize de neden olmadı.

Konya’da da beklendiği gibi oldu.

Listeler açıklanmadan önce 3 kişilik bir değişiklik beklediğimi söylemiştim.

Bu değişikliklerin alt sıralardan olacağını ve üstten aşağı kayma olduğunu da ifade etmiştim.

Nitekim tam olarak böyle oldu.

7 Haziran Ak Parti Konya listesinin 13 ve 14. sıralarında MUSTAFA KAYA ve ÖMER FARUK KANIK vardı.  

Bu isimlerin yerine listenin yine 13 ve 14. Sıralarına Mustafa Efe ve Ahmet Özdoğan aday olarak yazıldı.

7 Haziran seçimlerinin en tartışmalı ismi Rüveyda Işık’tı.

Nitekim listeden çıkartılmasına kesin gözüyle bakıyorduk, sürpriz olmadı ve çıkartıldı. Listenin 4. Sırasına Ahmet Sorgun yazılarak liste bir basamak aşağı kaymış oldu.

Saadet’le ittifak olmadı.

Saadet’in ne yapmaya çalıştığına bir türlü anlam veremediğim garip tutumu kendilerinin meclis dışı kalmasını sağlamış oldu.

Yakın bir yüzyılda da girebileceklerine ihtimal vermiyorum.

Eğer Saadet’le ittifak olsaydı Konya listesi 2 basamak aşağı kayacaktı. Böylece Konya listesinde 4 kişilik bir revizyon olmuş olacaktı.

Konya listesinin kaliteli bir liste olduğunu defaatle ifade ettim. Nitekim gerek saha da gerekse bürokraside karşılığı olan bir liste.

Özellikle bu listede; Mustafa Baloğlu, Ziya Altunyaldız ve Uğur Kaleli’nin Konya için takip edilmesi gereken isimlerden olduğunu düşünüyorum.

Uğur Kaleli’nin saha çalışmalarında başarılı olduğunu biliyoruz. Bu yüzden Ak Parti’nin saha yüzü olacaktır diye düşünüyorum.

Ziya Altunyaldız ise sektörel bazda yapacağı çalışmalarla Konya sanayisi ve ticaret hayatı üzerine iyi işler çıkartabilir.

Sayın Baloğlu teşkilatın can simidi. Aksayan noktaları Sayın Başbakan’a anında ileterek hızlı müdahaleler yapılmasını sağlayabiliyor. Bu yüzden artık Konya’yı aşarak büyükşehirlerde Ak Parti’nin önemli bir aktörü konumunda.

Listenin 4. Sırasında Ahmet Sorgun var. Pek çok kişi sürpriz olduğunu düşünebilir. Ancak ben öyle düşünmüyorum.

Ak Parti kongresinden önce Ahmet Sorgun’un Beştepe Külliyesi’nde epey zaman geçirdiğini ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan randevu alabildiğini biliyorum.

Bu yüzden sürpriz olduğunu söylemek zor…

Yoğun Beştepe çalışmasının neticesinde yedek MKYK’nın ilk sırasında ve milletvekili listesinin 4. sırasında kendine yer bulabildi.

Ancak yapılan kongrede yediği çiziklerle listenin son sırasına oturması kendisi için bir işaret olmalı.

İl başkanlığı döneminde yaptığı hatalarla yüzleşmeli.

Yeni bir başlangıç yapmalı.Buna yönelik adımlar atmalı.  

Bir de Ömer Ünal durumu var.

Ömer Ağabey adeta dejavu yaşıyor.

Kendisinin sahada yine muazzam çalışacağına inanıyorum. Zaten o kritik yere konulmasındaki amaçta bu.

Ömer Ünal vekil seçilirse sorun yok. Fakat Meclis’e giremezse bu azimli duruşu kesinlikle ödüllendirilmeli diye düşünüyorum.

Ben yazıyı yazarken Ankara Arena Ak Parti’nin aday tanıtım toplantısına ev sahipliği yapıyor.

Coşkulu ve konsantre gördüm teşkilatı.

Küçük bir not...

Yeni seçim şarkısını beğenmedim. Alper Kış ilahi formatında şarkılar yapıyor. Kitle partisi olacaksa Refah Partisi gibi davranmayı bırakmalı Ak Parti.

Yine de herşey 1 Kasım'da tek başına iktidar için yerinde görünüyor. Adayların ve 1 Kasım seçimlerinin beklediğimiz Türkiye’ye ulaşma gayesinde bir milat olmasını temenni ediyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Can Arşivi
SON YAZILAR