AK Parti'nin referandum kampanyası başladı

Başkentte, AK Parti'nin halk oylaması kampanya tanıtım toplantısı başladı. Program kapsamında AK Parti'nin 'evet' kampanyasında kullanacağı slogan ve şarkılar ilk kez duyurulacak.
AK Parti'nin referandum kampanyası başladı

Sabah saatlerinden itibaren Ankara Arena'yı dolduran binlerce vatandaş, programı coşkuyla takip ediyor. Başbakan Yıldırım, salonun tamamen dolmasıyla birlikte dışarıda toplanan vatandaşları selamladı.

Ankara Arena Spor Salonu'nda bugün saat 11.00'de başlayan "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması Kampanya Tanıtım Toplantısı" hazırlıkları için görevliler çalışmalarını gece de sürdürdü. Bu kapsamda, dün saat 23.00'ten itibaren Kazım Karabekir, Hipodrum ve Cumhuriyet caddeleri ile Talatpaşa Bulvarı'nın salona çıkan noktaları iş makineleri de kullanılarak trafiğe kapatıldı.
Spor salonuna çıkan yollar AK Parti bayraklarıyla donatıldı, 'Evet' yazılı balonlar da asıldı. Partililer, sabahın erken saatlerinden itibaren spor salonuna giriş yapmaya başladı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Arena Spor Salonu'na giremeyen vatandaşlar için dışarıya dev ekran kuruldu.

Tanıtım toplantısının yapılacağı salona; 'Türkiye'nin meselesi gençlerin meselesi', 'Yıkılmadık, yılmayacağız aksine biz daha yeni başlıyoruz', 'Kararımız evet', 'İstikrar için veriyorum oyumu alayınız gelse yıkamaz şanlı Çorum'u', 'Mesele vatan olunca teferruat olur siyaset' pankartlarıyla 'evet' yazılı balonlar asıldığı görüldü.

"Cumhurbaşkanımız izliyor"
Başbakan Binali Yıldırım, salonda yapacağı konuşma öncesinde Ankara Arena dolduğu için dışarıdaki alanda toplanan vatandaşlara hitap ediyor.
Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:
"Hepiniz farklı illerden hoş geldiniz. Türkiye'nin her ilinden geldiniz. Güçlü Türkiye için kararımız 'evet'. İşte karar, işte gelecek. Eminim ki kutlu yürüyüşün ilk adımını atan kurucu liderimiz Cumhurbaşkanımız bu muhteşem tabloyu izliyor."

Yeni şarkılar tanıtılacak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, bütün yaş gruplarını yakalayacak bir çalışma yaptıklarını belirterek,“Halk oylaması şarkısı, 5-6 şarkımız olacak" dedi.

İlk türkü tanıtıldı
AK Parti'nin referandum sürecinde meydanlardan halkla buluşturacağı şarkılardan ilki salonda bulunanlarla paylaşıldı. Uğur Işılak'ın 'Evet Diyoruz' adlı parçasında şehitler de anılıyor.

İşte ilk parçanın merak edilen sözleri:
Evet Diyoruz
Düşündük İnceden İnce
Evet, Biz Evet Diyoruz
Vatan Ve Millet Deyince
Evet, Biz Evet Diyoruz
Güçlü Lider, Güçlü Devlet
Hedefe Hız Kadar Elbet
Bize Düşen Son Bir Gayret
Evet, Biz Evet Diyoruz
On Beş Temmuz Bize Ne Der
İyi Düşün, Bir Karar Ver
Rahat Uyusun Şehitler
Evet Diyoruz
Bayrak Bizim, Millet Biziz
Vatan Bizim, Devlet Biziz
Memlekettir Tek Derdimiz
Evet Diyoruz
Bitecek Tüm Dayatmalar
Artık Büyük Türkiye Var
Madem Milletindir Karar
Evet Diyoruz

Çok sayıda davetli
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılacağı toplantıya 123 yabancı misyon şefinin davet edildiği duyurulmuştu. Tanıtım toplantısına, teşkilat mensuplarının, belediye başkanlarının ve il genel meclis üyelerinin, kuruluşundan bu yana görev yapan bütün il başkanlarının, AK Parti grup üyelerinin, partiyle üyelik ilişkisi devam edenlerin ve vatandaşların davet edildiğini bildirildi.

Özel bölüm oluşturuldu
AK Parti, 'evet' sloganıyla referandum tanıtımını yapmış olacak. Sahnenin ortasında, parti teşkilatı için bölümler ayrıldı. Parti teşkilatında yer alan isimler kendileri için ayrılan bu bölümde oturacak. Sahnenin her iki tarafında led ekranlar bulunuyor. Basın mensupları için özel bölümler oluşturuldu.
Sabahın ilk saatlerinden itibaren AK Partililerin doldurmaya başladığı Ankara Arena'da referandum atmosferine girildi. Salonda bulunanlar #daimamilletkararımızevet etiketiyle paylaşımlarda bulunuyor. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş da tribünleri dolduran vatandaşların coşkusunu paylaştı.

'Evet' gazetesi dağıtıldı
Salona gelen binlerce vatandaşa AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından hazırlanan 'Evet' gazetesi dağıtıldı. Ücretsiz olarak sunulan gazetede, referanduma dair detaylar anlatılıyor. Halk oylamasına sunulacak 18 madde ve hedefler ayrıntılı olarak belirtildi.