Ak Parti'nin son oy oranını açıkladı

Ak Parti'nin son oy oranını açıkladı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık programda, Anadolu’nun dört bir yanından Malatya’ya gelen gazetecilerin sorularını cevapladı.

HALKIMIZ DARBELERE KARŞI TEK YÜREK

Özellikle Türkiye’nin darbelerden çok büyük yaralar aldığını ifade eden Çalık, 1960 yılında Başbakan Adnan Menderes’e ve Hükümet bakanlarına yönelik gerçekleşen darbenin, bir utanç tarihi olduğunu belirtti.

Her türlü darbenin karşısında olduklarını belirten Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, ‘’Başbakanını asmış bir milletiz. Bununla da yetinmeyip birçok darbeyi de yaşamış bir milletiz.

Ama artık yapılmak istenilen darbelere karşı halkımız tek yürek olmuş durumda. Darbenin ülkeyi nasıl bir zarara uğrattığını çok iyi biliyorlar ve bundan dolayı da her türlü darbenin karşısında yer alıyorlar. Aynı şekilde bizlerde Ak Parti hükümeti olarak darbelerin karşısındayız ve bir yerde darbe yapılıyorsa buna en sert tepkiyi biz veriyoruz. Yine 27 Nisan e-muhtırası ile bir post modern darbe yapmaya çalıştılar. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, o dönemde bütün ekibini topladı, 27 Nisan e-muhtırasına karşı durdu ve ‘‘Gerekirse siyasi bir bedel öderiz.’’ dedi. Darbe girişimleri tabi ki bununla da bitmedi. 27 Nisan e muhtıra olayından sonra Gezi olayları, 12-25 Aralık operasyonları gerçekleşti. Biz Ak Parti hükümeti olarak sağduyulu vatandaşlarımız ile o dönemlerde dik duruş gösterdik ve bütün bu darbe girişimlerini bertaraf ettik.’’ şeklinde konuştu.

Sandıkla gelen bir iktidarın ancak sandıkla indirilebileceğini söyleyen Çalık, 27 Nisan e muhtıra ve buna benzer olayların yaşanmaması gerektiğini ve bu darbe girişimlerinin tarihin karanlık sayfalarında kaybolması gerektiğini ifade etti.

SİYASİ PARTİLERİN SEÇİM VAATLERİ

Yaklaşan 7 Haziran seçimleri ile birlikte de birçok siyasi partinin seçim vaatleri de Türkiye gündeminde geniş yer buldu. Muhalefetin seçim vaatlerinin ‘boş’ olduğunu ifade eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, ‘‘Ak Parti hükümetinden önce Türkiye de ufacık bir ağacın yaprağı kıpırdadığında ekonomi yerle yeksan oluyordu. Bu Ak Parti hükümeti ile birlikte değişti. Türkiye’nin ekonomisi çok güçlendi. 2009’da küresel kriz yaşandığında bütün ülkeler ciddi oranda etkilendi ama çok şükür ki kriz Türkiye’yi teyet geçti. Türkiye’de 12 yıl boyunca bir ekonomik istikrarın olması her alanda çok büyük yol kat etmemizi sağladı. Türkiye’nin emin adımlarla 2023’e, 2053’e ve 2071’e ilerlemesi içinde istikrarın olması şart. 12 yıllık parti olmamıza rağmen CHP’ye millet demeyi, sosyal devlet demeyi, romanın, Kürtlerin de bizimle bir ve beraber olması gerektiğini öğrettik. Bizim yardımlarımıza, ‘sadaka devleti ‘ oluşturuyorsunuz deyip bizi eleştiriyorlardı. Şimdi ise programlarında sosyal devlet olgusunu oluşturmak için yazı yazıyorlar ama bu yazdıkları Türkiye olgusu ile uyuşmuyor. Bu kadar parayı verdikten sonra bütçeyi ne kadar idare ettireceksiniz. Bunun idare ettirilmesi mümkün değil. Ya yıllar önce yaptıkları gibi milletin sırtına vergi yükleyecekler ya da bizim sıfırladığımız IMF borcunu yine milyon dolarlara çıkaracaklar. Bizler Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK’yı nasıl zarara uğrattığını çok iyi biliyoruz.
SSK’yı yönetemeyen bir insan ülkeyi nasıl yönetecek bu inanılır bir durum değil. Ö yüzden bunlar boş vaatler. Bizler Ak Parti hükümeti olarak 13 yıldan bu yana gerçek vaatlerde bulunduk ve bunlarında hepsinin gerçekleştirdik.’’ dedi.

ERGENEKON DAVASI

Ergenekon davası ve gerçekleşen tahliyeler ile ilgili de açıklamalarda bulunan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, ’’Sadece yargının hatasıydı, yargılananlar pırıl pırıldı demek yanlış olur’’ dedi.
Ak Parti Hükümeti’nin 13 yıl boyunca büyük badireler atlattığına dikkat çeken Çalık, ‘’Tabi ki 13 yıl boyunca Hükümetimize darbe girişimleri yaşandı. Bu bazen dış mihrakların eli ile yapılmaya çalışıldı bazen ise yargı yoluyla yapılmaya çalışıldı. Bizler yargının adaletli olması gerektiğini 13 yıldır savunuyoruz ve savunmaya da devam edeceğiz. Yargı kim haklıysa onun yanında yer almalı. Yargının her verdiği kararın da doğru olduğunu düşünmüyorum. Elma ile armut karıştırılıyor.’’ dedi.

‘ORTADOĞUDAKİ ZULÜMLERE SESSİZ KALMADIK’

Son dönemlerde Orta Doğu’da yaşanılan vahşetlerle ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Çalık, ‘’Ortadoğu'daki ölen çocuklara ve kadınlara BM sessiz kalıyor. Ama biz nerede mazlum varsa onun yanında, nerede bir zalim varsa onun da karşısında yer aldık.’’ dedi.

Hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem de Ak Parti hükümetinin Yemen’de yaşanılan olaylara da sessiz kalmadığını ifade eden Çalık, orada çocuklara ve kadınlara yapılan muamelelerin yanlış olduğunu dile getirdiklerini söyledi.

‘KIBRIS BİZİM YAVRUMUZ’

Geçtiğimiz günlerde KKTC Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı’nın ‘‘ Biz artık yavru olmak istemiyoruz’’ sözlerine ilişkinde açıklamalar yapan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, ‘’Yavru, evlat demektir. Bir örnek vereyim. Ben bir anne olarak kardeşlerimi de severim, desteklerim ama evladımın yavrumun bende yer ayrıdır. Yavru canından candır. KKTC bizim yavru vatanımızdır. En büyük imtihan evlatla olan imtihandır. Biz KKTC için bedel ödedik. Yine bir bedel ödemimiz gerekirse biz ödemeye razıyız. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan da bu ‘‘Yavru Vatan’’ ile ilgili konuda da net bir açıklama yapmıştır. Öyle tahmin ediyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımız da, yeni seçilen KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı aramış ve tebrik etmiştir’’ dedi.

SON ANKETLERE GÖRE AK PARTİ’NİN OY ORANI: %47 - %50 ARASINDA

Ak Parti hükümeti olarak seçim döneminde birçok ilde anket çalışmaları yaptırdıklarını ifade eden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, son anketlere göre Ak Parti’nin oy oranının yüzde 47 ile yüzde 50 civarında olduğunu söyledi.

7 Haziran Genel seçimleri için Ak Parti olarak hedeflerinin, yüzde 55 olduğunu ifade eden Öznur Çalık, Malatya’da ise hedeflerinin yüzde 65 olduğunu açıkladı. Halkın her zaman çalışan insanlara destek verdiğine dikkat çeken Çalık, ‘’Ben biliyorum ki milletimiz bu konuda da yapılanları görür ve desteği verir. Başbakanımız bu ülke için büyük bir kazançtır. Alacağımız 400 milletvekili ile yeni anayasaya geçiş yapmak istiyoruz. Seçime 45 gün var. Seçime yaklaştıkça oylarımız daha da artacaktır diye tahmin ediyoruz’’ dedi.

‘CHP’NİN İSTİKBALİM DEDİĞİ BİZİM MAZİMİZDİR’

7 Haziran Genel Seçimleri için Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yüzde 35 hedefi için bir açıklamada bulunan Öznur Çalık, ‘‘Ak Parti olarak kurulduktan sadece aylar sonra, 2002 yılında yüzde 34,5’le tek başımıza iktidara geldik. Şimdi ise 100 yıllık CHP, yüzde 35 hedefliyor. Ben diyorum ki; onların İstikbalim dediği oy oranı bizim mazimizdir.’’

İŞSİZLİK

2023 yılında işsizlik oranını yüzde 5’e indirmeyi hedeflediklerini açıklayan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, ‘’2002 Türkiye’sine göre işsizlik oranlarında düşüş var. İnşallah ilerleyen dönemlerde bu oranlar iyice düşecek’’ dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık çözüm süreci ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. "Çözüm süreci için olmazsa olmazımızdır" diyen Çalık, ‘‘Devlet İmralı ile görüşür. Daha önceki hükümetler döneminde de İmralı ile görüşüldü. Çözüm için mutlaka muhattaplarınızla görüşmek zorundasınız. Türkiye'de yaşayan etnik kimlikleri ne olursa olsun benim ülkem dediği Türkiye tasarlıyoruz. Gayrimüslim vatandaşlar sıkıntılarım var diyorsa onunla gidip konuşuyoruz.’’dedi.