“Ak Parti’ye vefa borcum var”

MERVE ATEŞ / YENİ HABER
“Ak Parti’ye vefa borcum var”

Ak Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Hasibe Özlem Çepni “2012 yılında Ak Parti reformları ile cübbemi alma fırsatı buldum. Türbanlı bir bayan olarak Ak Parti görevimi yapmamı sağladı, bu nedenle bende Yeni Türkiye’nin inşasında var olmak istedim ve aday adayı oldum” dedi

 

Ak Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Hasibe Özlem Çepni basın bir toplantısı düzenledi. Anemon Otelde düzenlenen basın toplantısında  AK Parti Konya Milletvekili aday adayı ve AK Parti MKYK üyesi Hasibe Özlem Çepni Ak Parti’ye olan vefa borcundan dolayı aday adayı olduğunu açıkladı. Çepni “2012 yılında Ak Parti reformları ile cübbemi alma fırsatı buldum. Türbanlı bir bayan olarak Ak Parti görevimi yapmamı sağladı ”dedi.

 

“HER BAŞARILI ERKEĞİN ARDINDA BİR KADIN VAR”

Türkiye'yi daha güçlü ve huzurlu yarınlara taşıyacak en büyük gücün kadınlar olduğunu vurgulayan Çepni, "Çünkü umut, sadakat, yol arkadaşlığı ve samimiyet, en güçlü bir şekilde kadınlarda vardır. Biz 'Her başarılı erkeğin ardında bir kadın var' diyen atalarımızın sözlerine kulak vererek, o başarılı erkeğin arkasındaki başarılı kadınları ortaya çıkarmak niyetindeyiz" diye konuştu.

“YENİ ANAYASA SÜRECİNDE OLMAK GURUR VERECEKTİR”

Hasibe Çepni, AK Parti'nin 2023 yol haritasının en önemli noktasının yeni Anayasa projesi olduğunu belirterek “Türkiye'nin demokratik, özgürlükçü, katılımcı, günün gereklerine uygun ve ihtiyaçları karşılayan bir Anayasaya ihtiyaç duyduğu artık herkesin ortak fikridir. Türkiye, uzun süreden sonra ilk kez millet iradesinin yüksek oranda meclise yansıması ile sivil ve demokratik bir anayasa yapma imkanına kavuşmuştur. Önümüzdeki süreçte de AK Parti kadroları anayasa sürecini kararlılıkla takip edecektir. Yeni Anayasa her şeyden önce insan hak ve hürriyetlerini teminat altına almalıdır. Yeni anayasa ümit ediyoruz ki önümüzdeki seçimle oluşacak yeni TBMM'de hazırlanacak ve bu Meclis diğerlerinden farklı olarak adını tarihe yazdıracaktır. Yeni anayasa sürecinde, yasayı yapacak ekipte olmak bana gurur verecektir ”dedi.

MİLLİ BİRLİK VE KARDEŞLİK PROJESİ

Çözüm sürecine de değinen Çepni, yeni süreçte Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nin kararlılıkla sürdürüleceğine işaret etti .Terörün ülkeye sayısız zararlar verdiğini aktaran Çepni, “Ülkemiz, 35 bin insanımızın canına mal olan bir süreci yaşadı. Terör olmasaydı ülkemiz 34 GAP, 434 Marmaray ve 5 tane NASA uzay üssü yapacak kadar ekonomik kazancı ülkemiz geleceği için harcamış olacaktı. 30 yıldır devam eden bu süreç toplumsal yapımızı hedef almış ve farklı toplumsal kesimler arasında güven zedelenmesine çalışılmıştır. Çözüm süreci ile ilgili izlenecek süreç, kardeşliği ve güvenliği temele koyarak, oluşan toplumsal tahribatın restorasyonu olacaktır. Bütün bunların yanında kardeşçe yaşamayı öğrendiğimiz, birbirimizi ayrıştırmadığımız zaman işte o zaman hiçbir sorun kalmayacaktır ”ifadelerini kullandı.