Akar: Gazeteciler çok önemli bir görevi yerine getiriyor

Yöntem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi ve Fen Bilgisi Öğretmeni Serdar Akar 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak, basın ve basın çalışanı gazetecilerin bu anlamlı gününü kutladı.
Akar: Gazeteciler çok önemli bir görevi yerine getiriyor

Serdar Akar mesajının devamında basın çalışanı gazetecilerin milli değerlerimizin benimsetilmesinde de çok önemli bir görevi yerine getirdiklerini belirterek, "Milletimizin gözü, kulağı ve dili olan, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının doğru biçimde karşılanmasına vesile olmuş gazetecilerimiz, şüphesiz ülkemizin demokratikleşme sürecine büyük katkı sunuyorlar. Zor şartlar ve imkânlar içerisinde, milletimizi ülke ve dünya gündeminden haberdar eden gazetecilerimiz, aynı zamanda yerli ve milli değerlerimizin benimsetilmesinde de çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Basın mensuplarımızın en önemli özellikleri, her zaman gücünü halktan alarak, tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtmalarıdır.

akar.jpg

Başta milli konular olmak üzere her meseleye yapıcı ve sağduyulu bir tavırla yaklaşması, millet şuurumuzun sağlamlığı ve demokrasimizin güçlenmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. İnanıyorum ki, gazetecilerimiz sahip oldukları bu sorumluluk ile ilimizin ve ülkemizin, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak için, olumlu rol üstlenmeye devam edecektir. Bu anlamda ilimizdeki basın ve basın çalışanları üstüne düşen görevlerini ziyadesiyle yaptığına inanıyoruz. Şehrimizdeki başarılı çalışmalarından dolayı da bütün basın ve basın çalışanı gazetecilerimize teşekkür ediyoruz. Her zaman ve her fırsatta devletinin, milletinin ve bayrağının yanında yer alan şehrimizdeki bütün çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarken, sağlık ve mutluluklar diliyorum" dedi.

Etiketler :