Kasım Göçer

Kasım Göçer

AKBABALARA DİKKAT

AKBABALARA DİKKAT

                Aykut Kocaman, geldiğinden bu yana kazıkçı paragöz menajer bozuntularının kulüpten ayağı kesildi. Aykut Kocaman’ın transfer politikası eleştirilse de hakkını vermek lazım. Kulübü soymak isteyenlere pabuç bırakmıyor. Haliyle pusuya yatıp Aykut Kocaman’ın tökezlemesini bekleyen akbabalar var.

                Bu sebeple Gençlerbirliği maçından sonra internet sitesinden yayınlanan muhtırayı iyi niyetli bulmuyorum. Takımın futbolu ya da alınan sonuçlarla ilgili bir derdin varsa çağırır hocayı konuşursun.  Bunu yapmayıp saçma sapan bir yöntemle internet sitesinden teknik heyete muhtıra vermeye kalkarsan ben kötü niyet ararım. Daha sonra gelen tepkiler üzerine yönetim hatasını telafi etmeye çalışıp Aykut Kocaman’a iki yıllık sözleşme önerildiğini söylese de hiç inandırıcı gelmedi. İnternete muhtıra koyma fikri kime aitse istifa etmelidir. Bu hemen üstü örtülecek bir mesele değildir.

                Gelelim Atiker Konyaspor’a verilen cezaya. Passolig sözde suçlu ile suçsuz taraftarı ayırmak için getirildi. Ben Antalya maçında tribünde değildim. O gün tribünde olumsuz bir olay olmuşsa o gün tribünde olmayan kişileri cezalandıramazsın. Eğer böyle bir haksız uygulama yapılıyorsa bunun çözüm yolu da bilet fiyatlarını artırmak değildir. Geçen yıl Beşiktaş maçında bilet fiyatlarını verilen haksız bir cezayı protesto etmek için zamladınız. Bir sonuç alabildiniz mi? Hayır. Konyaspor’u ciddi bir ekonomik kazançtan mahrum ettiler. Üstelik bu sezon kulüp yine haksız bir ceza ile karşı karşıya kaldı.  Bugün herhangi bir kulüp yöneticisi istediği bir yayın kuruluşuna bağlanabilir. Verilen cezanın haksız olduğunu anlatabilir. Boş tribünlere pankart asar yapılan haksızlığı Türkiye’ye duyurursun. Olmadı benim gibi maçı izlemesi engellenen taraftarları organize eder federasyon aleyhine dava açtırırsın. Verilen haksız cezayı protesto etmenin bin türlü yolu var. 

                İki haftadır yerin dibine soktuğumuz Atiker Konyaspor Trabzon maçında göze hoş gelen çok iyi bir futbol ortaya koydu.  Sıkıcı futboldan şikayetçi taraftarlar maalesef böyle güzel bir maçı izlemekten mahrum bırakıldı.  Maç 1-1 bitti ama iki takımda en az 4-5 net gol pozisyonunu değerlendiremedi. Douglas direkten dönen topta şanssızdı, Onur günündeydi, inanılmaz toplar çıkardı. Buna karşılık Trabzonspor ileri uç adamlarının da kaçırdıkları goller vardı.

                Aykut Kocaman hafta içi oynanacak Sivas maçının düşünerek Bajiç, Ali Çamdalı ve Miloseviç’i kulübede tuttu. Bu durum Aykut hocanın bu sezon Türkiye Kupasını hedefine koyduğunu gösteriyor. Kura şansı da dikkate alındığında bu son derece normal bir durum.  Genelde ilk onbir başlayan üç oyuncusu kenarda başlamasına ve kadronun en önemli oyuncularından Ömer Ali’nin cezalı olmasına rağmen Atiker Konyaspor ikinci yarı da kaybetmeyen Trabzonspor karşısında sezonun en iyi oyunlarından birisini oynadı. Özellikle yeni transfer Fofana’yı beğendim. Geldiğinden bu yana Fofana en iyi performansını Trabzonspor karşısında gösterdi diyebiliriz.

                Atiker Konyaspor’un önünde çok iyi bir kura çektiği Türkiye Kupası hedefi var. Büyük bir sürpriz olmazsa Atiker Konyaspor’un final oynaması gerekiyor. Taraftarın takıma ve teknik heyete sahip çıkması gerekir. Yönetim ise sadece işini yapsın. Teknik konulara müdahale etmesin. Futbolcuların parasını ödesinler yeter. Kısacası gölge etmesinler başka ihsan istemez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR