AKBEM kayıtları başladı

Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür ve Bilgi Eğitim Merkezi (AKBEM) kurs kayıtları başladı.
AKBEM kayıtları başladı

Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür ve Bilgi Eğitim Merkezi (AKBEM) kurs kayıtları başladı.

Öğrencilerin hem eğlendiği hem öğrendiği AKBEM'lerde yeni dönem kayıtları başladı. Her zaman olduğu gibi öğrencilerin ve velilerin ilk tercihi olan AKBEM'lerin önünde sabahın ilk saatlerinden itibaren kuyruklar oluştu. AKBEM'lerde çocuklar, derslerine katkı sağlayacak kursların yanı sıra sanatsal yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olacak kültürel ve sanatsal branşlarında da eğitim alabiliyor.

AKBEM'E İLGİ GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

Kurs merkezlerine ilginin sevindirici ölçüde yoğun olduğunu belirten Yaygın Eğitim Şube Müdürü Alev Aslangiray, "ASMEK kayıtlarımız bitti, hemen akabinde AKBEM kayıtlarına başladık her iki kurs merkezlerimize de ilgi çok yoğun. Tabi bu bizlere çok büyük bir sorumluluk yüklüyor. Çok daha kaliteli bir eğitim verip, öğrencilerimizin ve velilerimizin beklentilerini karşılamayı hedefliyoruz. Ne mutlu ki bu beklentiler geçmiş dönemlerde kurs merkezlerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından karşılanmış. Bu ilgiyi katlayarak devam ettirmeyi amaçlıyoruz. Tüm öğrencilerimize yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum" dedi.

Büyükşehir Belediyesi AKBEM Koordinatörü Hatice Özcan ise kayıt işlemlerinin bir sonraki dönem online olarak gerçekleştirileceğini ve öğrencilerin kayıt esnasında sıkıntı yaşamayacaklarını dile getirdi. AKBEM'lere gün geçtikçe artan ilgiyi de değerlendiren Özcan, "AKBEM'lerde yaşanan bu yoğunluğu öğretmenlerimizin ve çalışanlarımızın başarısı olarak görüyorum. Öğrencilerimiz ve ailelerimiz çok memnunlar. Velilerimizle görüştüğüm zaman okullarda çok katkısı olduğunu söylüyorlar. Özellikle sosyal alanlarda ve okula ek destek verdiğimiz derslerde oldukça faydalı olduğunu söylüyorlar. Daha çok birim açarak daha çok çocuğumuza ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

ÖĞRENCİLER DERS ZİLİNİ BEKLİYOR

Kayıt için kurs merkezlerine gelen öğrencilerin oldukça heyecanlı olduğu gözlenirken, Altındağ Kurs Merkezi'nde yeni yılın ilk ders zilini bekleyen 10 yaşındaki Çınar Yağız Demirel şunları dile getirdi; "Derslere en kısa sürede başlamak istiyorum. Matematik, Bilgisayar ve Halk Oyunları kurslarını seçtim. Geçen sene de kurslara gelmiştim ve derslerime yardımcı olmuştu. Tüm derslerim pekiyi gelmişti. Geçtiğimiz yıl çok beğenmiştim burayı, bu yıl daha da güzelleşmiş. Bu yılın da güzel ve verimli geçeceğini düşünüyorum."

8 yaşındaki Aleyna Süleymanova ise, "Bu yıl ilk kez AKBEM'e geliyorum. Matematik, İngilizce ve Fen Bilgisi kurslarına kayıt oldum. Burada aldığım derslerle okulumda daha başarılı olmayı hedefliyorum. Daha düzenli çalışacağımı düşünüyorum. Bence bu yıl çok güzel geçecek. Şimdiden arkadaşlar edinmeye başladım" dedi.

Kaynak: