Akdağ: Hukuk kararları vatandaşın lehine kararlar olmalıdır

Sağlık Bakanı Akdağ, AYM'nin "Tam gün yasası" olarak bilinen iptal kararıyla ilgili olarak, "Bizim vatandaşımızın bir karardan olumsuz etkileniyorsa ben bu karara doğru diyememem." dedi.
Akdağ: Hukuk kararları vatandaşın lehine kararlar olmalıdır

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Moldova Sağlık Bakanı Ruxana Glavan ile bakanlıkta düzenlediği basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Anayasa Mahkemesinin özel muayenehanesi bulunan veya özel hastanede çalışan öğretim üyesi doktorlara üniversite ödeneği ve ek ödeme yapılmayacağı yönündeki kararını sorması üzerine Akdağ, bu tip uygulamalara karşı olduğunu bildirdi.

"Yüksek mahkemenin bu hususta verdiği bu kararların da doğru olduğuna inanmıyorum" diyen Bakan Akdağ, hukuk ya da yüksek mahkeme kararlarının vatandaşın lehine kararlar olması gerektiğini vurguladı.

Akdağ, "Eğer bizim vatandaşımızın bir karardan olumsuz etkileniyorsa, sağlık hizmetine erişmesi bu açıdan sıkıntılı olacaksa ben bu karara 'doğru' diyememem. Tabi ki anayasa mahkemesi kararları uyulması gereken kararlar. Politik olarak doğru olduğunu düşünmesek de o kararlara neticesinde uyuyoruz. Yeni hükümet olarak bu meseleleri aslında masada tutuyoruz. Vatandaşın sağlık hizmeti sıkıntıya düşmeden ulaşmasını nasıl sağlarız bunun peşinde olmaya devam edeceğiz." dedi.

"Yaşanan olay gerçekten üzücü"

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesi kampüsünde yaşanan silahlı saldırıya ilişkin bir soru üzerine, Akdağ, "Basın toplantısına gelirken arkadaşlarım bu bilgiyi bana verdiler. Gerçekten üzücü bir durum. Detaylarını alacağım ve bu meseleyi yakın takip edeceğiz." ifadesini kullandı.

"Türkiye olarak AB yolumuza devam ediyoruz"

İngiltere'de yapılan Avrupa Birliği oylamasından çıkan "hayır" kararını da değerlendiren Akdağ, çok önemli bir gelişme olduğunu bildirdi.

Bunun İngiltere halkının kararı olduğunu ifade eden Akdağ, şöyle devam etti:

"Biz Türkiye olarak yolumuza devam ediyoruz. Avrupa Birliği süreci bizim için milletimizin faydasına devam ettiği ölçüde buna inandığımız ölçüde bu süreci devam ettireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ifade ettiler, ihtiyaç hissedilirse bu kararı milletimize sunmaktan da çekinmeyiz. Türkiye açısından pozisyonumuz bu. İngiltere avroyu kullanmıyordu, schengen alanına dahil değildi. Bu açıdan diğer Avrupa Birliği ülkelerinden de farklıydı. Bunun sonuçlarını yakında göreceğiz. Çok önemli sonuçları olacak. Bazı İngiliz politikacıların kendi iç problemlerini Türkiye'ye bir anlamda yönlendirerek Türkiye üzerinden siyaset yapmanın yanlışlığını bir kere daha o politikacıların kendileri de görmüş oldu."