Akdağ: Masum bir kimseye dokunmamak için kılı kırk yaracağız

Sağlık Bakanı Akdağ, "Masum bir kimseye dokunmamak için kılı kırk yaracağız ama devletin içine çöreklenmiş bu çetecileri bir kanserli tümörü ameliyatla kesip atar gibi bu toplumdan kesip atacağız." dedi.
Akdağ: Masum bir kimseye dokunmamak için kılı kırk yaracağız

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimisonrası yaşananlara ilişkin, "Masum bir kimseye dokunmamak için kılı kırk yaracağız ama devletin içine çöreklenmiş, devletin askerinin, polisinin, milli eğitiminin, sağlığının, hangi kurumu var ise bunun içine çöreklenmiş bu çetecileri bir kanserli tümörü ameliyatla kesip atar gibi bu toplumdan kesip atacağız." dedi.

Erzincan Cumhuriyet Meydanı'nda "demokrasi nöbeti"ni sürdüren vatandaşlara hitap eden Akdağ, FETÖ'nün seçilmiş hükümete, Cumhurbaşkanı'na, devletin nizamına intizamına kastettiğini gördüklerini ancak 15 Temmuz'daki hainliği hiç kimsenin beklemediğini söyledi.

Akdağ, 15 Temmuz gecesi bebekler yatağında huzurla uyurken, gençler arkadaşlarıyla güzel bir yaz gününün keyfini sürerken, evlerde anneler, babalar belki çaylarını yudumlarken bazı hainlerin ortaya çıktığını dile getirerek, şöyle devam etti:

"Hiçbirimiz bu kadar hainliği beklemiyorduk. Siz bekliyor muydunuz? Milletinin üstüne, milletinin tankıyla, uçağıyla, helikopteriyle, ağır silahlarla ateş açacaklarını, böylesine bir şerefsizliği yapacaklarını, dünyada da ahirette de kendilerini rezil edecek böyle bir işe kalkışacaklarını hiçbirimiz düşünememiştik ama yaptılar. Hesaplarını kendilerine göre iyi yapmışlar, tuzaklarını iyi kurmuşlardı ama bilmedikleri bir şey vardı. Bilmiyorlardı ki Cenabı Hakk'ın tuzağı, tuzakların da üstündedir. Tuzakların tuzağının da üstündedir. İşte bundan haberleri yoktu. Bilmiyorlardı ki bu millet, bu aziz Türk milleti, Çanakkale'yi yaşamış millettir. Onlar bilmiyorlardı ki işte şu meydanda ak sakalıyla burada bulunan dedemiz, genç kızlarımız, çocuklarımız, her yaştan Türk milletinin her ferdi, Türk'ü, Kürt'ü, Alevi'si, Sünni'si, böyle bir durumda bayrağı için canını vermekten çekinmeyecekti. Nitekim böyle oldu, 240 canımız gitti."

O gün 240 vatan evladının bu ülke için canlarını verdiğini hatırlatan Akdağ, onlar kanlarını al bayrak için akıtmasaydı Türkiye'nin bugün müstemleke bir devlet, insanlarının ise birilerinin esiri, kölesi haline geleceğini anlattı.

Allah'tan bu milleti bir daha istiklal mücadelesi yapmak zorunda bırakmamasını dileyen Akdağ, Erzincan meydanında toplanan vatandaşların, ihtiyaç duyulduğunda kanlarını Oğuzhan Yaşar gibi akıtmaktan çekinmeyeceğini vurguladı.

Devlet Bahçeli'ye teşekkür

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, darbe girişimi sırasında ilkeli bir duruş sergilediğini söyleyen Akdağ, "Memleketine olan sevgisini, memleketine olan bağlılığını mükemmel bir biçimde göstermiştir. Allah razı olsun." ifadelerini kullandı.

Akdağ, şerefli ordunun, içine sızan hain çeteler nedeniyle yanlış değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti.

Ordunun büyük çoğunluğunun hain darbe girişiminin karşısında durduğunu anımsatan Akdağ, "Bunu Erzincan'da 3. Ordu'da da gördük, bunu Erzurum'da 9. Kolordu'da da gördük. Biz ordumuzu kuvvetlendirmeye, biz ordumuzu 'peygamber ocağı' olarak aziz bilmeye devam edeceğiz ama herkes de bilsin ki dost da düşman da bilsin, o Feto'yu Pensilvanya'da koruyanlar da bilsin ki onların da burunlarından fitil fitil getireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Akdağ, darbe girişimi sonrası FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturmalara da değindi.

Bu konuda yanlış yapmamak için çok titiz olacaklarını dile getiren Akdağ, "Masum bir kimseye dokunmamak için kılı kırk yaracağız ama devletin içine çöreklenmiş, devletin askerinin, polisinin, milli eğitiminin, sağlığının, hangi kurumu var ise bunun içine çöreklenmiş bu çetecileri bir kanserli tümörü ameliyatla kesip atar gibi bu toplumdan kesip atacağız." diye konuştu.

Akdağ, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir için yazılan ve kendisine gönderilen metni okurken gözyaşlarına hakim olamadı.