Akdağ: Ne FETÖ çeteleri ne PKK bizim ilerleyişimizi önleyemezler

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Ne FETÖ çeteleri ne PKK ne DAEŞ ne de iki yüzlü davranan bazı batılı politikacılar bizim ilerleyişimizi, bizim bu hamlemizi önleyemezler." dedi.
Akdağ: Ne FETÖ çeteleri ne PKK bizim ilerleyişimizi önleyemezler

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Erzincan'da, Vali Ali Arslantaş ve 3. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş'ı makamlarında ziyaret etti. 

"Darbeler, milletin parasıyla alınmış silahların millete çevrildiği zulüm dönemleridir." diyen Akdağ, şöyle devam etti:

"Tabi hiçbir politikacıyı suçlamak istemem. Geçmiş dönemdeki darbelerde maalesef bu darbeleri yapanlar politikacıları derdest ettiler. Bir şekilde vatandaşın iradesine ipotek koyabildiler, ama bu sefer böyle olmadı. Başbakanımız çok erken saatte bir televizyona bağlanarak tavrını, devletin iradesini açıkça ortaya koydu. Allah ondan razı olsun. Cumhurbaşkanımız, gözbebeğimiz milletine yine bir televizyondan bağlanarak 'biz dimdik ayaktayız, siz de bu zulme sakın boyun eğmeyin.' dedi. Nihayetinde millet ayağa kalktı. Bu zulüm şebekesi, çete, milletin iradesi karşısında boyun eğmiş oldu."

Akdağ, Türkiye'nin ilerlemeye devam edeceğini belirterek, "Ben inanıyorum ki önümüz çok aydınlık. Ne FETÖ çeteleri ne PKK ne DAEŞ ne de iki yüzlü davranan bazı batılı politikacılar bizim ilerleyişimizi, bizim bu hamlemizi önleyemezler. Çünkü biz milletimizi arkamıza almış durumdayız. Çünkü biz milletimizin duasıyla hareket ediyoruz. Çünkü biz Allah'ın izniyle yapacağımıza inanıyoruz. İnşallah muvaffak olacağız. Erzincan da böyle bir Erzincan, Türkiye de böyle bir Türkiye daha olacak. Önümüz çok parlak, hiç kimse endişe etmesin." dedi.

"Bir kere daha anladık, Çanakkale ruhu ölmezmiş"

Akdağ, darbe girişimi sonrası Çanakkale ruhunun ölmediğinin bir kez daha anlaşıldığına dikkati çekerek, "Bir kere daha hepimiz anladık, yaşadık, Çanakkale ruhu ölmezmiş. Bir kere daha gördük ki bu memleketin evladı, mesele vatansa, milletse, devletse, bayraksa, ezansa, Kur'an ise canını feda etmekten çekinmiyor. Allah'a şükür ki böyle bir milletin evladıyız." ifadesini kullandı.