Akdeniz Belediyesi 2017 yılı bütçesi mecliste görüşülmeye başlandı

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisi, 2017 Mali Yılı Bütçesi ve Performans Programı'nı komisyonlara havale etti.
Akdeniz Belediyesi 2017 yılı bütçesi mecliste görüşülmeye başlandı

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediye Meclisi, 2017 Mali Yılı Bütçesi ve Performans Programı'nı komisyonlara havale etti.

Akdeniz Belediye Meclisi, 2016 yılı Ekim ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye konferans salonunda yapılan toplantıya Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk başkanlık etti. Toplantıda, meclis başkanı ve üyelerine, 2017 yılında meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek huzur hakkı miktarının tespit edilmesine ilişkin teklif Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. 2017 Mali Yılı Ücret, Vergi, Resim ve Harç Tarifeleri ile ilgili teklif de Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderilirken, gelecek yıla ilişkin Performans Programı teklifi tüm ihtisas komisyonlarına havale edildi.

Öte yandan, Akdeniz Belediyesi'nin 2017 Mali Yılı Bütçesi ile ilgili teklif de meclis üyelerinin görüşüne sunuldu. Bütçe teklifi, oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu'na e edildi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bütçesindeki 4 milyon 102 bin lira tutarındaki kullanılabilir ödeneğin, Fen İşleri Müdürlüğü bütçesine aktarılması ile ilgili teklif de Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilirken, aynı komisyona gönderilen bir diğer gündem maddesi de zabıta memurlarına 2017 yılı için uygulanacak fazla mesai ücretinin tespit edilmesi ile ilgili teklif oldu.

Meclis toplantısında ayrıca, Akdeniz Belediyesi'ne bağlı Yenitaşkent Mahallesi'nde bulunan parka, arazinin bağışçısı Fatma Mirici'nin adının verilmesine ilişkin İmar ve Eğitim-Kültür Komisyonları raporları oy birliği ile kabul edildi.

Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde Şevket Sümer ve Güneş Mahallelerinin bir kısmını kapsayan ve imar planlarında emsalli imar adalarında yapılacak Revizyon İmar Planı çalışmalarını inceleyen İmar ve Çevre Komisyonları ise çalışmaların tamamlanmamış olması nedeniyle meclisten ek süre talep etti. Talep oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: