Akdeniz Haber Ajansları Birliği'nde yeni yönetim kurulu seçildi

Akdeniz Haber Ajansları Birliği'nin yeni yönetim kurulunun seçildiği toplantıda geçen yılki faaliyetler ve gelecek yılın planlaması görüşüldü.
Akdeniz Haber Ajansları Birliği'nde yeni yönetim kurulu seçildi

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da düzenlenen Akdeniz Haber Ajansları Birliği(AMAN) 25. Genel Kurulu'nun ikinci gününde, yeni yönetim kurulu seçildi, geçen yılki faaliyetler ve gelecek yılın planlaması ele alındı.

Toplantıya katılan Anadolu Ajansı (AA) Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel, katılımcılara AA'nın çalışmaları hakkında bilgi vererek, görsel alandaki çalışmalarda önemli çaba sarf ettiklerini anlattı.

Katılımcılara AA Haber Akademisi hakkında da bilgi veren Sel, Haber Akademisi'nin ekonomi, enerji, diplomasi ve savaş muhabirliği alanlarında 1 ila 3 aylık eğitimler verdiğini aktardı.

Bu arada, AMAN dönem başkanlığı da Ortadoğu Haber Ajansından (MENA) Arnavutluk Haber Ajansı'na geçti. AMAN'ın bir sonraki genel kurulu da 2017 yılın haziran ayında Fas'ın Agadir şehrinde yapılacak.

AA  fotomuhabiri Kızıl'a ödül

Öte yandan, AA fotomuhabiri Özge Elif Kızıl'ın "Yunanistan'daki sığınmacılar" konulu fotoğrafı da AMAN tarafından yılın en iyi fotoğrafı ödülüne layık görüldü.

Kızıl, burada yaptığı açıklamada, önce Haber Akademisi'nde eğitime katıldığını ve 2014 yılından itibaren de AA'da çalıştığını belirterek, 2015 yılının kasım ayında ise Midilli Adası'nda görevlendirildiğini söyledi.

[AA fotomuhabiri Özge Elif Kızıl'ın]

Kendisine ödül kazandıran sığınmacı krizine ilişkin fotoğrafın öyküsünü anlatan Kızıl, şunları ifade etti:

"Arabayla sahil şeridinde sürekli gezmen gerekiyordu. Ne zaman, nereden geçecekleri belli değildi. Bazen gece, bazen de sabah. 29 Kasım sabahı araba kullanıyordum. Sol tarafıma baktım, insanların yan yatmış tekneden atladıklarını gördüm. Arabamı park ettim. O sırada gönüllüler de vardı orada, yardımcı oluyorlardı. Gerçekten bir kaos ortamıydı. Çok derin olmamasına rağmen insanlar çığlık çığılığa gemiden atlıyorlardı. Çocukları atıyorlardı. Sonra da anne-babaları atlıyordu. Üzücü bir sahneydi. Orada bir kayalık vardı. Üzerine çıktım. Bir yandan fotoğraf çekmeniz gerekiyordu, aynı zamanda gönüllü, sudan çıkarttığı çocuğu size emanet ediyordu. O ara fotoğraf çekmek gerçekten çok zor. Yardım etmek öncelik kazanıyor. Çekebildiğim nadir fotoğraflardan bu. Elimin titrediğini söyleyebilirim fotoğrafları çekerken."

Ödüle layık görüldüğü için onur duyduğunu söyleyen Kızıl, destekleri için de AA'ya teşekkür etti.

Turizmin ve medyanın turizm potansiyellerinin tanıtılmasındaki öneminin değerlendirildiği iki günlük AMAN 25. Genel Kurulu'na AA adına Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ve Arnavutça-Makedonca Editörü Adnan İdriz katıldı.