Akdeniz’de park sayısı artıyor

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, halkın dinlenebileceği, çocukların da gönüllerince oyun oynayabileceği park ve yeşil alanların sayısını arttırmaya devam ediyor.
Akdeniz’de park sayısı artıyor

Son olarak Çilek Mahallesi'nden geçen tren raylarına paralel şekilde yapılan 500 metreyi aşkın uzunluktaki park törenle hizmete açıldı.

Çilek Mahallesi'nde, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından imal edilen parkın açılış törenine, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, Eş Başkan Yardımcıları Sebahat Gençtarih Cebe, Ülfiye Özcan ve Hakim Baykara, Belediye Meclis üyesi Ayşe Aydoğan, Akdeniz Kent Konseyi Eş Başkanı Faik Burakgazi, Park-Bahçeler Müdürü Kamil Özdemir, Zabıta Müdürü Feruh Çelik, Çilek Mahalle Muhtarı Muzaffer Gümüştaş ve mahalle sakinleri katıldı. Açılış öncesi konuşan Başkan Fazıl Türk, insana, doğaya ve ekolojiye saygılı yerel yönetim anlayışı gereği, Akdeniz'de park ve yeşil alanların sayısını arttırdıklarını, Akdeniz'de park sayısının 170'e ulaştığını vurguladı. Türk, "Hazırladığımız planlama ile Akdeniz'de tüm mahallelerimizi yeni park ve yeşil alanlara kavuşturuyor, eskiyen parkları da yeniliyoruz. İşte bugün burada, yeni bir parkımızı daha siz değerli Çilek Mahallesi sakinlerinin hizmetine sunmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çevre düzeni yapılan, içinde yürüyüş yolu, kamelyalar, banklar, spor aletleri ve oyun grupları bulunan parkımız, sizlere hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Konuşmasında mahalleli kadınlara da seslenen Türk, parka sahip çıkmalarını, korumalarını istedi. Türk, "Bu hizmetlerimizin en önemli nedenlerinden biri de her şeyin en güzelini layık olan çocuklarımızdır. Onların sevinci ve mutluluğu, bizim için en büyük ödüldür. Bu nedenle park ve yeşil alanlara sahip çıkacağınıza inanıyorum. Parkımızın proje aşamasından imalatına dek her kademesinde emek veren, alın teri döken mesai arkadaşlarıma da teşekkür ediyor, kendilerini kutluyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından parkın açılışı yapıldı. Türk, açılıştan sonra beraberinde belediye yetkilileri ile birlikte parkı gezdi, çeşitli taleplerini dile getiren mahalle sakinlerini dinledi.

Akdeniz’de park sayısı artıyor

Kaynak: