Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Akhisar’da futbol yok, puan var!

Akhisar’da futbol yok, puan var!

Süper Lig’de ilk yarının son maçları bu hafta oynandı. Bu sezon hiç alışık olmadığımız bir lig oynanıyor, lig ikincisinin 29 puanı var ve 9. sıradaki Sivasspor’un 24 puanı var. Konyaspor bu hafta Akhisar’da kazanabilirse ilk yarıyı 27 puan ve 6. sırada tamamlayacaktı.

Konyaspor bu maçı kazanıp üst gruba tutunmak ev sahibi Akhisar ise kazanıp tehlike bölgesinden uzaklaşmak istiyordu. Konyaspor’da bu hafta 5 oyuncu sakatlık ve cezalardan dolayı forma giyemedi.

Konyaspor Akhisar karşısında müsabakaya Serkan, Skubic, Ali Turan, Filipovic, Moke, Jevtovic, Volkan, Amir, Ömer Ali, Traore ve Jahovic onbiriyle başladı.

Müsabakanın Ömer Ali’nin pozisyonuyla başladı ve ilk yarıda topun ve oyunun kontrolü Konyaspor’da kaldı. Akhisarspor iyi savunma yapıp ani ve az adamla atak yapıp gol bulmaya çalışan bir takım, Konyaspor karşısında da Akhisarspor ilk yarı boyunca savunmada hiç açık vermemeye çalıştı. Müsabakanın ilk yarısı orta alan mücadelesi şeklinde geçti, Konyaspor Ömer Ali ile birkaç kez kaleyi yokladı fakat istediği golü bulamadı. Ömer Ali’nin bir şutunda kaleye giden top Akhisar’lı oyuncunun elinden döndü ama Alper Ulusoy bunu çarpma olarak değerlendirince Konyaspor öne geçme şansı bulamadı. Müsabakanın ilk yarısı golsüz tamamlandı.

İki takım müsabakanın ikinci yarısında da kontrollü oyunu elden bırakmadı, Akhisar’da ilginç olan sahadan mıdır bilemiyorum oyuncular topu kontrol etmekte büyük güçlük çektiler. Maçın ikinci yarısında 2 kez çok tehlikeli gelen Akhisar golü bulamadı. Akhisar’daki müsabaka için 1 puan kazanç mı yoksa 2 puan kayıp mı karar vermek güç fakat noel tatiline erken giren oyuncuların mücadelesinde 2 takımda sahadan birer puanla ayrıldılar.

Konyaspor’un Akhisar maçında galip gelebileceğini düşünüyordum, beklediğimin altında bir 90 dakika izledik. Bazen futbolcular maçlara hazırlanmakta güçlük çekiyorlar, Konyaspor kazanmak için çok fazla şey yapmadı. Maçın ikinci yarısında Serkan mutlak golü kurtarmasa Bokila topa dokunabilse maçı kaybedebilirdi. Ömer Ali’nin penaltısı verilse maç farklı olabilirdi ama Konyaspor bu mücadelede potansiyelinin altında kaldı. Aykut Kocaman’ın oyuncu değiştirmek için 75 dakika beklemesi de alıştığımız durum değildi. 5 eksikle Akhisar’a gitmek belki bahane olarak kabul edilebilir ancak Konyaspor bu maçı kazanmalıydı. Olmadı.

Konyaspor sezonun ilk yarısını 25 puanla tamamladı ve ligin ikinci yarısında daha iyisini yapıp en azından UEFA Avrupa ligi mücadelesi içinde kalmaya çalışacak.

Konyaspor için ligin ilk yarısı potansiyelinin altında 25 puanla sona erdi. Özellikle İstanbul ekiplerinin ekonomik darboğazda olduğu dönemde Konyaspor eline gelen fırsatı tepti diyebiliriz. Özellikle Rıza Çalımbay döneminde hoyratça kaybedilen puanlar Konyaspor’u zirvenin uzağında bıraktı.

Lige yaklaşık bir ay ara verildi bu bir aylık sürede takımlar kadrolarını takviye edip eksiklerini gidermeye çalışacak. Konyaspor takımı da bu arada mutlaka kadroda revizyon yapacaktır. Ben kendi adıma çok büyük değişim beklemiyorum belki bir iki futbolcu takımdan ayrılır ve yerlerine bir iki takviye yapılabilir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR