"Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Şampiyonası" başladı

BURSA (AA) - Tüm Akıl ve Zeka Oyunlar Federasyonunca (TAZOF) düzenlenen "Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Şampiyonası", Bursa'da başladı.Merinos Atatürk...
"Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Şampiyonası" başladı

BURSA (AA) - Tüm Akıl ve Zeka Oyunlar Federasyonunca (TAZOF) düzenlenen "Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Şampiyonası", Bursa'da başladı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Hava Yolları (THY), Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle, Curious&Genius firmasının sponsorluğunda organize edilen şampiyonaya Türkiye'nin çeşitli illerinden katılan öğrenciler kıyasıya yarışıyor.

Şampiyonada, illerinde dereceye giren öğrenciler Türkiye şampiyonu olabilmek için mücadele verirken, aileleri de çocuklarını yalnız bırakmıyor.

TAZOF Yönetim Kurulu Üyesi Bağdagül Enzin Kurtbaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 65 ilden 750 öğrencinin şampiyonada mücadele ettiğini söyledi.

Öğrencilerin mangala, q-bitz, equilibrio, pentago, kulami, reversi ve pentago kategorilerinde yarıştığını belirten Kurtbaş, "Günümüzde çocuklar çok fazla teknolojiyle ilgileniyor. Teknoloji kötüdür demiyoruz ama çocukların biraz daha sosyalleşmesi, biraz daha teknolojiden uzak kalması için akıl ve zeka oyunları çok kıymetli. Çocuklara akıl ve zeka oyunları oynatırken kişisel gelişimleriyle ilgili gözlem yapma imkanı da buluyoruz. Gelen çocuklar hem sosyalleşiyor hem teknolojiden biraz uzak kalıyor hem de öz güvenleri gelişiyor." dedi.

TAZOF üyeleri olarak yarışmaya katılan her çocuğa yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getiren Kurtbaş, öğrencilerin bu tür etkinliklerle tecrübe kazandığın sözlerine ekledi.

Şampiyona, yarın final müsabakalarıyla tamamlanacak ve ödül töreni yapılacak.

Kaynak: