Akıncı-4"ün hareket yeteneği arttırıldı

Konya'da, Akınsoft yazılım firmasınca kurulan "AkınRobotics" fabrikasında tasarlanan, adım atabilen ve üstün özelliklere sahip "insansı" robot Akıncı-4, çalışmaların tamamlanmasıyla kusursuz şekilde yürüyor.
Akıncı-4"ün hareket yeteneği arttırıldı

Kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği çalışmalarla ve geleceğe yönelik projeleriyle gündem oluşturan dünyanın ilk İnsansı Robot Fabrikası AkınRobotics, başarıyla gerçekleştirdiği çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. AkınRobotics tarafından geliştirilen insansı robot AKINCI 4 yenilenen yüzü ve eklenen birçok yeni özelliği ile basına tanıtıldı. Bünyesinde bulunan yüz motorları ile insan mimiklerini yapabilmenin yanında; yürüme, yön değiştirme, basamak çıkma gibi hareketleri başarıyla gerçekleştiren AKINCI 4, son dönemde ülke gündeminde sıkça yer alan ve yine AkınRobotics tarafından üretilen robot Mini ADA ile girdiği sohbette dikkatleri üzerine çekti.

2-003.JPG

“İNSAN ANATOMİSİNE UYGUN YÜRÜYEBİLİYOR”

9 yıldır robotik sistemler üzerine çalıştıklarını söyleyen Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, “Akıncı-4'ün yapay zekaya sahip. Sahip olduğu esneklik sayesinde Akıncı-4, insan hareketlerini çok rahat bir şekilde yapabiliyor. Yani insan anatomisine uygun yürüyebiliyor. Üzerindeki yazılımından donanımına kadar her şey tamamen yerli olarak kendi fabrikamızda üretildi. Yine üzerinde bulunan 100'ün üzerinde sensör sayesinde Akıncı-4, dışarıdan bilgi alıyor ve görüntüleme yapabiliyor. İnsan tanıma sistemi sayesinde de 3 milyonun üzerinde kişiyi tanıyarak hafızasına kaydediyor" diye konuştu.

“YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM ÖNEMLİ”

Ürettikleri robotların yapay zeka ve derin öğrenme sistemleriyle sadece insanlarla değil artık kendi aralarında da diyalog ortamı oluşturabildiklerini ifade eden Akın, “Gelinen noktada dünya standartlarını yakaladık. Yerli ve milli üretim bu noktada çok önemli. Ülkemiz gençlerini bilim ve teknolojiye teşvik ederek onları bu alanlara yöneltmek ve desteklemek için Akınsoft ve AkınRobotics kapılarının her zaman açığız” diyerek sözlerine son verdi. 

YİĞİT BERKAY ÇOPUR / YENİ HABER GAZETESİ

3-20190311150629.jpg