İshak Orhan

İshak Orhan

Aklımızı kullanalım

Aklımızı kullanalım

Aklımızı kullanalım, eğer kullanamıyorsak da akıllı birini bulalım ama ona bağımlı hale de gelmeyelim elbette. Çünkü her insan mucizenin taa kendisidir.

Akılıyım diyorsanız, aklınızı kullanın ve huzurlu yaşayın

Değerli kardeşlerim,

Hiç kimse akılsız olduğunu asla kabul etmez.  Ancak aklını da yeterince kullanmaz maalesef ve burnu pislikten kurtulmaz bu yüzden.

Eğer bir insan aklını kullanmadan sadece duygularıyla hareket edecek olursa her an mutsuz olacağı bir şeylerle karşılaşma ihtimali oldukça yüksektir. Ancak aklını ve duygularını eşit derecede kullanacak olursa işte o zaman genellikle daha iyi yaşar.

Burada sadece aklımızı kullanacak olur da duygularımızı hiç kullanmayacak olursak yine yanlışlar yapabiliriz. Biz insanoğlu olarak bu dünyaya GÖNÜLLER YAPMAYA GELDİK”. Duygusuz bir insan nasıl gönül yapacak? Bu yüzden aklımızı da duygularımızı da eşit bir şekilde kullanarak dünyamızı cennete çevirebiliriz. Elbette aklımızı yeterince kullanmamıza rağmen de sıkıntılar yaşayabiliriz. Bu dünyada sıkıntısız yaşam yok. Arayanlar da bulamazlar. Ancak sıkıntıları en sevdiği yiyecek olarak görüp onlardan beslenenler mutlu olabilirler. Sıkıntı aslında ilaçtır. Ancak aklımızı kullandıktan sonra karşılaştığımız sıkıntılar bizi daha iyiye doğru götürür. Ama aklımızı kullanmadan başımıza gelenler bir gün kafamızın tasını öyle attırır ki neye uğradığımızı şaşarız.

Vücudumuzdaki immünin sistemi(Bağışıklık Sistemi) nin ilacı huzurdur. Huzursuz insanın bağışıklık sistemi çöker. Sindirim sistemi de çöker. Daha sonra ise insan çok daha fazla sıkıntıyla yaşamaya başlar. Ve belki de geriye dönüşü olmayan bir hastalığa bile yakalanabilir. Mesela LUPUS denen rahatsızlık bağışıklık sisteminin psikolojik sorunlar sonunda çökmesinden kaynaklanan bir rahatsızlık olup iyiye gitmesi çok zor bir hastalıktır. Ve genel sebebinin de stres olduğu varsayılmaktadır. Zaten sindirim siteminin de stres nedeniyle rahatsızlanması sonucu iyi ve kaliteli beslenememe nedeniyle sonuç yine vücudun tüm mikroplara karşı direncini kaybetmesi ve tüm hastalıklara açık olması değil midir?

Velhasıl değerli kardeşlerim insan ne ederse kendine eder. Ona buna şuna üzüleyim derken bir bakmışsınız ki olan kendinize olmuş. Geç kalmadan aklınızı kullanarak iyi düşüncelerle kendinizin doktoru olmaya bakın. Değilse dünyanın en iyi doktorlarının bile ellerinden bir şey gelmeyebilir.

Tüm insanlarımıza stresden uzak huzur dolu bir yaşam diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
İshak Orhan Arşivi
SON YAZILAR