Sezai Keskin

Sezai Keskin

AKP Ezer Geçer

AKP Ezer Geçer

 

İstanbul, adına yüzlerce şiir, kitap, roman yazılan muhteşem bir şehir, Türkiye’nin boynundaki elmas kolye. Adını söyleyenin kalbinin ürperdiği, Türk milletinin gözbebeği 7000 yıllık bir şehirdir. Emsallerinin harabeleri bile yok. Konstantinapolis, Dersaadet, İstanbul. Üç imparatorluğun merkezi oldu, gerçek manada bir Dünya mirası. Sanayinin, ticaretin, ekonominin kalbi, sanatın, kültürün, edebiyatın, müziğin, sporun, modanın merkezi. İstanbul üzerine ne söylesek eksik kalır...

2014 yılında yapılacak olan yerel seçimler öncesi nefesler tutuldu. Özellikle büyükşehirlerde AK Parti ile CHP arasında kıyasıya bir yarış yaşanacak. Ama bize göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri AKP için dünyanın en kolay ve en rahat seçimidir. AKP'de birçok isim bu koltuğu istediği için kazan henüz kaynamaya başlamadı ama yerel seçimlerde İstanbul chp için “ilmek” gibi bir işlev görebilir. Kaybetmek hayata soldan bakan chp açısından çözülme sürecini başlatabilir. Parti dağılabilir, olağanüstü kurultaya gidebilir. Genel başkan Kemal bey için de sonun başlangıcı olur.

Önce muhtemel adayları tanıyalım.

Son yerel seçimlerde Kemal Kılıçdaroğlu’nu devirerek yeniden Başkanlık koltuğuna oturan Kadir Topbaş, sanki adaymış gibi çalışmalarını sürdürüyor. Egemen Bağış'ın kulis çalışmaları yaptığı biliniyor. AKP İstanbul il başkanı Aziz Babuşcu ile Binali Yıldırım'ın da İstanbul'dan aday olmak istediği kulislerde konuşuluyor. Erdoğan'ın İstanbul adayını neye göre belirleyeceği henüz belli değil ama kesin olan şu ki, AKP için dünyanın en kolay ve en rahat seçimi olacağıdır. Öyle ki; Başbakan,12 yaşındaki oğlumu başkanlığa aday koysa vallahi kazanır. Kazanmazsa gel kafama kazmayla vur!

Hatta, hayatında hiç İstanbul görmemiş biri olsun, İstanbul’u sadece kartpostallardan ve televizyondan görsün bu bile aday olsa kazanır.

Devam ediyorum, bir aday düşünün bu şahıs seçim bitene kadar yurtdışında tatil yapsın, hiç Türkiye’ye gelmesin yine kazanır, yine kazanır. Akp’nin İstanbul’da rakibi falan yok. Başbakanın aday gösterdiği kişi belediye başkanıdır. İstanbul’da diğer partilerin göstereceği adayların zerre miskal önemi yok, önemli olan Başbakan’ın göstereceği adaydır.

Ben özellikle kulislerde ismi şu anda anılmayan birine dikkat çekmek istiyorum: Numan Kurtulmuş. Bir süre önce kendi kurduğu HAS Parti'yi fesh ederek, çok ağır bir dille eleştirdiği Erdoğan'ın safına geçen Numan Kurtulmuş, kısa sürede AKP Genel Başkan Yardımcılığına getirilmişti. Bu transferin mutlaka bir ödülü ve bedeli olmalıydı. Başbakan’a yakınlığı herkes tarafından açıkça bilinen Numan beyin hem İstanbul halkında hem de dindar tabanda çok saygın bir algısı olduğunu düşünürsek aday olması kesinlikle sürpriz olmaz. Eğer İstanbul adaylığını istediğini Başbakan’a iletirse gerçekten denklem değişebilir... Eğer Kadir bey aday gösterilmezse Numan beyin aday gösterileceğini seziyorum.

2014 yerel seçimlerine yaklaşıyoruz. Bu seçimlerle ilgili siyaset kulislerinde
en çok konuşulan konu İstanbul adayları. Herkes fısıldıyor: ‘İstanbul’u kim alacak?’
‘Başkanlık koltuğuna kim oturacak?’ Biz açıklıyoruz. AKP buldozer gibi ezip geçer. Ortada rakip makip yok. Seçim akşamı elinizde kazma peşime düşün, akp kaybederse kafama kazmayla vurun.

Niye mi?

Kardeşim önüne bak hizmet, arkana, yukarı, aşağıya bak hizmet nasıl kazanmasın?

Biz İstanbul’un çöplük olduğu zamanları da çok iyi biliriz. Burnumuzu sıkarak geçerdik Haliç’ten. Metro’dan kavşaklara, tramvaydan üçüncü havaalanına, yollara, köprülere, marmaraya kadar her alanda muhteşem işler yapıldı. Akp’den önce klimalı otobüsler, metrobüsler, köprüler, metrolar var mıydı? Hangisinin sayalım, tek başına bir Marmaray projesi bile seçimi kazanmaya yetecek bir sebeptir.

Hangisini anlatalım, anlatmaya kalksak 40 katır yükü kitap olur.

Hulasa, Chp’nin Akp’yi yakalaması, tutması imkansız. Akp ezer geçer…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sezai Keskin Arşivi
SON YAZILAR