Aksa İslam’ındır, İslam’ın kalacak!

Kudüs’te Müslümanları katleden, hukuksuzca Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatan İsrail’e tepkiler dinmiyor. İslam dininin ilk kıblesi olan Mescis-i Aksa’dan İslam’ın izlerini silmeye ve Müslümanlardan koparmayı amaçlayan İsrail’e karşı Müslümanlar ayakta.
Aksa İslam’ındır, İslam’ın kalacak!

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa'nın kapılarına kurulan elektronik metal arama dedektörü uygulamasını protesto etmek amacıyla yatsı namazını Aslanlı Kapı'nın yakınında kılan Filistinlilere müdahale etmişti. Vakit namazlarını Aksa'nın kapılarında kılan cemaate İsrail polisi zaman zaman sert şekilde müdahale ediyor. Yahudi yerleşimciler ise daha önce olduğu gibi çok sayıda İsrail polisi eşliğinde Aksa'nın avlusuna alınmaya devam ediyor. İsrail polisi, cuma günü Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı. İsrail güçleri, 3 gün ibadete kapalı tuttuğu Harem-i Şerif'in iki kapısını 16 Temmuz pazar günü açmış ve kapılara metal arama dedektörleri yerleştirmişti. "Metal arama dedektörleri" uygulamasına karşı çıkarak toplanan yüzlerce Filistinli, gün boyu vakit namazlarını Aksa surlarının dışında kılmaya devam etmişti. Gazeteci Yazar İsmail Yaşa ve Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal konuyla ilgili Yeni Haber’e açıklamalarda bulundu.

8-1-6-001.jpg

İSRAİL’İN MESCİDİ AKSA’NIN HİÇBİR YERİNDE HAKKI YOK

Gazeteci Yazar İsmail Yaşa, İsrail’in Mescidi Aksa’nın hiçbir yerinde hakkının olmadığını, Yahudilerin Mescidi Aksa’ya girmesini olağan hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Sadece Müslümanlara ait olan alanı İsrail’in yıkıp Süleyman mabedini yapmaya çalıştığını belirten Yaşa, “Müslüman dünyasının tepkisinden korktukları için bunu adım adım gerçekleştirmek istiyorlar. İlk aşamada Mescidi Aksa’yı ikiye bölmeyi hedefliyorlar.  İsrail’in Mescidi Aksa’nın hiçbir yerinde hakkı yok. Yahudilerin Mescidi Aksa’ya girmesini olağan hale getirmeye çalışıyorlar.  Mescidi Aksa’da Müslümanlar kapıları kabul ederse ‘burada düzenlemeleri İsrail her türlü düzenlemeyi yapabilir’i kabul ediyor. İstediğimizi yaparız havasındalar” diye konuştu.

8-1-7-001.jpg

MESCİDİ AKSA YALNIZ

İsrail’in Filistinlilerin, Müslümanların tepkisini ölçerek bu adımları attığını ifade eden Yaşa, “Şu an İsrail’e ciddi tepki gösterecek bir İslam dünyası yok. İslam dünyası kendi içerisinde tamamen paramparça olmuş, birbirine düşmüş durumda. BAE, Suudi Arabistan, Mısır, Katar’ı İsrail’den daha büyük düşman olarak görüyorlar. Dolayısıyla İslam dünyasında gelebilecek bir tepki yok. Şu anda Mescidi Aksa kimsenin umurunda değil ve yalnız durumda. Eskiden İslam dünyasında gerekli ses çıkardı. İsrail’in tek korktuğu ise Filistin’de olaylar büyür de Yahudi toplumunun güvenliği tehlikeye girerse olayların kontrolden çıkma endişesi olabilir” şeklinde konuştu.

8-1-5-001.jpg

MESCİDİ AKSA’YI MÜSLÜMANLARDAN ALMAK İSTİYORLAR

Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal ise birkaç Müslüman Filistinli gencin aynı anda öldürülmesi arkasından da Cuma yasağı konulmasının İsrail’in İslam dünyasındaki vasilerinin oluşturduğu kendisini destekleyen bu yapıdan ve kendi halkının iradesiyle yönetime gelmiş devletlerin terör örgütleriyle sıkıştırmalarıyla kaynaklanan sessizlikten istifade eden İsrail’in çıtayı yükseltmesi olarak değerlendirdi.  Bunun bir örneğinin de Katar’da uygulandığını belirten Uysal, “İsrail gerçekten vatan savunması yapan Filistinlileri terör tanımı içerisine alma çabası içerisinde. Gerçek terörist ile vatan savunması yapan kişileri aynı kefeye koyma çabasındadır. ‘Sen Filistinlilere yardım edersen ben de PKK’ya ve diğer terör örgütlerine yardım ederim’demek istiyorlar. Bizim yöneticilerimizin bu tuzağa düşmemeleri gerekiyor. Mescidi Aksa’yı tamamen Müslümanların elinden alma çabası içerisindeler. Burada Mescidi Aksa girişine x-ray cihazlarının koyulması insanların giriş ve çıkışını tamamen işkence haline getirecektir” ifadelerini kullandı.

KONYA ‘KIZGINLIK CUMASI’NDA

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Anadolu’nun tüm şehirlerinde ki İnsani Yardım Dernekleri, hukuksuzca ibadete kapatılan Mescid’i Aksa’ya özgürce girilerek tekrardan namaz kılınabilmesi ve Filistinlilere uygulanan abluka ve ambargonun kalkması için Cuma namazının ardından meydanlara iniyor. Konya’da da Cuma namazı sonrası Şerafettin Cami’nde katil İsrail’in Mescid-i Aksa ve Müslümanlara karşı uyguladığı zulüm ve baskılara dur demek için ‘Kızgınlık Cuması’ adı altında basın açıklaması yapılacak ve dua edilecek. 

İSMAİL POÇAN / Yeni Haber Gazetesi

8-1-4-012.jpg