Akşehir Belediyesi’nden bayram tedbirleri

Akşehir Belediyesi’nden bayram tedbirleri

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşların daha rahat ve huzur içinde bir bayram geçirmesi amacıyla belediye birim müdürleri ile bir toplantı yaparak bayram öncesi ve sonrası alınacak tedbirler ve çalışmalar hakkında görüştü.

Kurban Bayramı münasebeti ile Akşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından gerekli tedbirlerin alınarak denetimlere başlanıldığına değinen Başkan Akkaya, bayram öncesi denetimlerine başlayan ekiplerin, bayram süresince de görevlerinin başında olacaklarını kaydetti.

Başkan Akkaya, Akşehir'de huzur içinde bir bayram geçirilmesi amacıyla her türlü tedbirin alındığının altını çizerek, "Hemşehrilerimizin huzur içerisinde bir bayram geçirmeleri amacıyla Zabıta, Temizlik İşleri, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından gerekli tüm önlemler ve tedbirler alınmıştır. Hemşehrilerimiz 444 9 153 telefon numaramız ile Belediyemizin 8135291 numaralı telefonundan her türlü desteği alabileceklerdir. Ayrıca Arefe günü Nasreddin Hoca Mezarlığında Belediyemiz ve İlçe Müftülüğümüz işbirliği ile ikindi namazı sonrası Kur'an-ı Kerim okunarak dua edilecektir. Arife günü kurulacak olan pazarda vatandaşlarımızı güven içinde alışveriş yapabilmesi, Kurban kesim yerlerinin belirlenerek bu alanların bayram öncesi ve sonrası temizliği için de ekiplerimiz görevlendirilmiştir. Türk Hava Kurumumuza kurban derilerini toplaması amacıyla şoförlü bir araç tahsis edilirken, Hıdırlık yolundaki çalışmalar nedeniyle bozulan alanlarda tamirat ve toz temizliği de yapılmaktadır. Şehir merkezimizdeki doğalgaz, kanalizasyon ve elektrik hatlarından dolayı bozulan ana caddelerimizin tamiratı ve bakımları da bayrama kadar tamamlanacaktır. Ayrıca vatandaşlarımızın kurban almak için hayvan pazarımıza daha rahat ulaşabilmesi için kurban bayramına kadar saat başı dolmuşların hizmet vermesi için de görüşmelerimiz yapılmıştır. Hayvan Pazarımızda geçen yıllarda olduğu gibi bayram öncesi 1 hafta boyunca sabah 05.00 ile 09.00 saatleri arasında ücretsiz olarak çorba ve çay ikramımız da devam etmektedir" dedi.

Akşehir Belediyesi’nden bayram tedbirleri

Kaynak: