Akşehir bir milyon kitaba koşuyor ödül töreni yapıldı

Konya’nın Akşehir ilçesinde, “Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor” projesi ödül töreni gerçekleştirildi.
Akşehir bir milyon kitaba koşuyor ödül töreni yapıldı

Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası ve Eğitim Center Yayınevi İşbirliği ile düzenlenen 'Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor' isimli projenin ödül töreni Akşehir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa, Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Uslu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ahmet Yalımol, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bilal Eği, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bahri Karaman, Akşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Eğitim Center Yayınevi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ortadeveci, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 
Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin yaptığı konuşmada, Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor Projesi ve eğitim alanında Akşehir’in bu yıl çıtayı daha da yükselttiğini belirterek, eğitim alanında bu eğitim öğretim döneminde her hafta öğrencilerin ve okulların farklı başarıları ile gururlandıklarını söyledi. Kaymakam Sezgin, “Öğrencilerimizin bu gayreti ve bu emeği elbette ki bir çalışmanın sonucu. Öğrencilerimizin bir amacı var, başarılı olmak. Başarılı olmanın yolu da okumaktan geçiyor. İşte öğrencilerimiz çalışmalarının mükafatını bugün buradaki ödüllendirmede alacaklar gibi görüyoruz ama aslında öyle değil. Asıl ödül hayatta, iyi insan olmak, başarılı insan olmak” diye konuştu.

"BU YIL OKUNAN KİTAP SAYISI 250 BİN"
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da, kitap okumanın ve bu projenin önemine dikkat çekerek, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen projede büyük mesafe alındığını ve 5 yıla kalmadan 1 milyon hedefinin yakalanacağını söyledi. Başkan Akkaya, Hz. Ali’nin ‘İlim maldan hayırlıdır. Çünkü malı sen korursun, fakat ilim seni korur. Mal harcamakla azalır, ilim ise sarf etmekle çoğalır’ sözlerini hatırlatarak, “Gerçekten kitap okumanın ve ilim sahibi olmanın değeri farklıdır. Biz dünya medeniyetleri arasında Gazi Mustafa Kemal’in de dediği gibi muasır medeniyete ulaşacaksak, bu okumakla olacak, yeni teknolojiler üretmekle olacak” ifadelerini kullandı.
Başkan Akkaya, proje kapsamında bu yıl yapılan etkinliklerden de bahsederek, “Proje kapsamında her hafta bir yazar Akşehir’imizdeki okullarda söyleşi ve imza programı gerçekleştirecek şekilde planlamalarımızı yaptık. 2015-2016 eğitim öğretim yılı boyunca 27 yazarımızı, ilçemiz genelinde bulunan eski köy ve belde okulları da dahil olmak üzere bütün okullarda, toplam 149 söyleşi ve imza programları ile öğrencilerimizle buluşturduk. Proje kapsamında 205 bin 835 kitap okundu. Projemizin bu yıl bir ayağı daha vardı ve velilerimizin de bu projeye katılmasıydı. Bu kapsamda 45 bin kitapta velilerimiz tarafından okundu. Bu yıl toplam okunan kitap sayısı 250 bin. Bu kitapları okuyarak, ‘Ben bu kitapları okudum, iddialıyım, bu kitaplardan sınava hazırım’ diyen öğrencilerimizin sayısı 11 bin 662. Ayrıca proje kapsamında açtığımız kitap fuarına katılarak kitap temin eden öğrenci sayışımızda 13 bin. Bu rakamlar gerçekten çok önemli, ben herkese bu proje kapsamında gösterdikleri başarı ve özveri için teşekkür ediyorum” dedi.
Proje kapsamında yapılan sınavlarda birincilik, ikincilik ve üçüncülüğün aynı puanlarla paylaşıldığına dikkat çeken Başkan Akkaya, ödül sayısını artırarak bu öğrencilerin başarısını kutladıklarını söyleyerek, 11 laptop, 12 minibook, 16 tablet ve 700 adette satranç setini Akşehir Belediyesi olarak öğrencilere armağan ettiklerini belirtti.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLERİNİ PROTOKOLÜN ELİNDEN ALDI
Proje Ortağı Eğitim Center Yayınevi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ortadeveci, projenin ikinci yılında yaklaşık 250 bin kitap okutulduğuna değinerek, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci ise, oda olarak eğitime büyük önem verdiklerini ifade ederek, imkanlar elverdikçe bu tür projelere her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. 
İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bilal Eği de, proje kapsamında yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgiler verdi. 
Yapılan konuşmaların ardından ‘Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor’ projesi kapsamında yapılan kitap okuma yarışması sınavında başarılı olan öğrencilere hediyeleri olan laptop minibook ve tablet ödülleri, programa katılan protokol üyelerince takdim edildi.
Programın sonunda Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, geçtiğimiz günlerde Konya’da yapılan Medeniyet Okulu Projesi kapsamında ‘Haydi Konuş Bakalım’ yarışmasında il ikincisi olan Şehit İsmail Cem Yakınlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini altınla ödüllendirdi. Ayrıca yine 1 Milyon Kitaba Koşuyor Projesi kapsamında Değirmenköy Mahallesi’nde evinde eğitim gören ve yarışmada başarı sağlayan Fatma Birsin isimli engelli öğrenciye de farkındalık oluşturulması amacıyla tablet armağan edildi.
Program ödül alan öğrenciler ve protokol üyelerinin toplu hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.