Akşehir’de aileler çocuklarıyla birlikte kitap okudu

Konya'nın Akşehir ilçesinde uygulanan "Akşehir 1 Milyon Kitaba Koşuyor" projesi kapsamında "Ailemle Kitap Okuyorum" başlığı altında kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.
Akşehir’de aileler çocuklarıyla birlikte kitap okudu

Öğrencilerin aile fertleriyle kaynaşmalarını ve birlikte kitap okumalarını, anne-baba-çocuk ilişkisinde kitap arkadaşlığının önemli bir konuma getirilmesi amacıyla düzenlenen etkinlikte aileler çocuklarının okullarına giderek kitap okudu. Proje kapsamında, Akşehir genelindeki tüm okullarda üçüncü ders saatinde gerçekleşen etkinlik ile aileler, çocuklarının okullarına giderek sıralarına oturarak çocuklarıyla birlikte bir ders saati kitap okudu. Yaklaşık 19 bin öğrencinin bulunduğu Akşehir'de, her tür okul ve her kademede gerçekleştirilen "Ailemle Kitap Okuyorum" etkinliği çerçevesinde tüm veliler okullara davet edilerek çocuklarının bulunduğu sınıflarda bir ders saati boyunca öğrencilerle birlikte okuma etkinliğine katıldı. Etkinliğe velilerin ilgisi yoğun olurken, Akşehir protokolü de bu etkinliğe destek verdi. Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk velisi bulunduğu Akşehir Atatürk Ortaokulu'na giderek öğrencilerle birlikte okuma etkinliği gerçekleştirdi. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da velisi bulunduğu Akşehir Nimetullah Nahcivani İmam Hatip Ortaokulu'na giderek öğrencilerle birlikte kitap okudu. Başkan Akkaya'ya Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel de eşlik etti.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Nimetullah Nahcivani İmam Hatip Ortaokulu'nda etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, velilere seslenerek kitap okumanın sadece bugünle sınırlı kalmamasını istedi. Başkan Akkaya, "Burada okuduğumuzla yetinmemeliyiz. Öğrencilerimize hem örnek olmak, bilgilerimizi tazelemek hem de ufkumuzu geliştirmek anlamında okumayı devam ettirmemiz lazım. Bu projemizin diğer bir ayağı da "Aileler Okuyor" etkinliğidir. İleri ki günlerde onunla ilgili de çeşitli programlar olacak. O etkinliğimizde buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon gibi çeşitli sürpriz hediyeler olacak. İnşallah ailelerimizin bu etkinliğe de katılmalarını, okuyarak hem hediye kazanmalarını hem bilgilerini ve ufuklarını artırmalarını en önemlisi de öğrencilerimize örnek olmalarını temenni ediyorum. Akşehirimizde velilerimiz bilinçli ve bu hassasiyete uyduklarını görüyorum ki öğrencilerimizde başarılı oluyor. Eğer sizin ve öğretmenlerimizin önderliğinde öğrencilerimizin gayretleri olmasa biz bu kadar başarılı olamayız. TEOG sınavlarında en son hatırladığım istatistiklere göre başarı oranımız Selçuklu ilçesinden sonra ikinciyiz. Diğer merkez ilçelerinde önündeyiz. Bu başarı içinde tüm Milli Eğitim camiamıza ailelerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bu başarılarımızın da artarak devam etmesini diliyorum" dedi.

Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk'te etkinlik sonrası yaptığı açıklamada " Bugün tüm okullarımızda Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor projesi kapsamında böyle bir etkinlik düzenledik. Hedefimiz çocuklarımıza okuma alışkanlığını kazandırmak, onları geleceğe hazırlamak. Çünkü ülke olarak 2023 vizyonuna hazırlanıyoruz. Dünya ölçeğinde en gelişmiş ilk 10 ülke derecesine girebilmek gibi bir hedefimiz var. Tabi burada velilerimize de çok büyük görev düşüyor. Okumak bütün hayatımız boyunca bizlere lazım ve lüzumlu olan bir şeydir. Çünkü bizim kitabımız Kuran-Kerim "İkra" diye başlıyor. Kuran-ı Kerim'in ilk emrinde oku olduğu gibi hayat boyu okumakta bizim görevimiz" diye konuştu.

Okuldaki "Ailemle Kitap Okuyorum" etkinliğine katılan öğrenci velisi Bayram Cüce etkinliği çok beğendiğini söyleyerek, "Kızımla birlikte bugün burada kitap okuduk. Bu etkinliği öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığı kazanması ve ailelerinde öğrencilerin bu çalışmalarını görmesi açısından faydalı buluyorum. İnşallah aileler bu uygulamaya evlerinde de ailecek devam ederler ve çocuklarına geleceğe dair katkı sağlarlar" ifadelerini kullandı.

Velisiyle birlikte kitap okuyan Nimetullah Nahcivani İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Sümeyye Arat, "Ben 3 senedir kitap okuma yarışmasına katılıyorum. Ailemde bana destek oluyor ve bunun için aileme çok teşekkür ediyorum. Ailem hem benimle birlikte kitap okuyor, hem de bana okumayı sevdiriyor. Önemli olan bir şeyler öğrenmek. Kitap okumayı da bu yüzden çok seviyorum. Ailesiyle kitap okumak insanı daha bir mutlu ediyor. Bu yarışmayı ve bu etkinlikleri çok seviyorum" şeklinde konuştu.

Akşehir’de aileler çocuklarıyla birlikte kitap okudu

Akşehir’de aileler çocuklarıyla birlikte kitap okudu

Akşehir’de aileler çocuklarıyla birlikte kitap okudu

Akşehir’de aileler çocuklarıyla birlikte kitap okudu

Akşehir’de aileler çocuklarıyla birlikte kitap okudu

İHA