Akşehir'de karla mücadele sürüyor

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Salı gününden beri etkili olan kar yağışının ardından kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Akşehir'de karla mücadele sürüyor

Kar temizleme çalışmalarını denetleyen Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Ekiplerimiz dün gece boyu ve sabah greyder, kepçe, kara kürüyücü gibi toplam 20 araçla karla mücadele çalışması yaparak ara arterler de dahil olmak üzere ilçe genelindeki tüm yollar açılmıştır. Eskiden beldemiz ve köyümüz olan şimdi yeni mahallemiz haline gelen mahallelerimize de Büyükşehir Belediyesi yol ağında bulunan yollarda da Büyükşehir Belediyemiz KOSKİ ve Akşehir Belediyesi ekiplerince çalışmalar yapılmıştır. Ekiplerimiz tüm olası olumsuz hava şartlarına karşı hazır bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir. Karla mücadele çalışmalarında destek veren Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ ekipleri ile tüm belediye çalışanlarımıza teşekkür ederim" dedi.
Akşehir'de yapılan karla mücadele çalışmaları kapsamında ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda iş makineleri yardımıyla temizlenirken, yayaların kullandığı kaldırımlarda da ekipler tarafından küreklerle temizlik çalışmaları yapılıyor. Yapılacak TEOG sınavı sebebiyle öğrencilerin mağdur olmaması için gece boyunca belediye ekiplerince aralıksız yapılan çalışmalar sayesinde öğrencilerin okullarına ulaşmasında herhangi bir sorun yaşanmadı.
Akşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Akşehir’deki cadde ve sokaklarda iş makineleri yardımıyla karlar temizlendikten sonra tuzlama ve kumlama çalışmaları da yapılıyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, cadde ve sokaklarda çalışma yaparken en çok uygunsuz şekilde park edilmiş araçlar sebebiyle sıkıntı yaşandığını dile getirerek, araç sahiplerinin araçlarını trafiğin yoğun olduğu bölgelere park etmemesini ve yapılan parkların da uygunsuz yapılmamasını istedi.