Akşehir’de kitap dolu günler

Konya’nın Akşehir ilçesinde, ‘Akşehir 1 Milyon Kitaba Koşuyor’ projesi kapsamında açılan Kitap Fuarı ilgi görüyor. 17 gün açık kalacak Kitap Fuarı’nda birbirinden ünlü yazar ile binlerce kitap Akşehirlilerle buluşacak.
Akşehir’de kitap dolu günler

Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte yürüttüğü, Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Center Yayınevi işbirliği ile 'Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor' ismiyle düzenlenen proje kapsamında Akşehir’de kitap fuarı açıldı.
Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen ve 15 Mayıs 2016 tarihine kadar açık kalacak fuar boyunca yazarlar Akşehirlilerle buluşacak.
Akşehir Zekai Baloğlu Kapalı Spor Salonu’ndaki ‘Akşehir 2. Kitap Fuarı açılış Törenine; İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Garnizon Komutanı Albay Erdal Canol, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, AK Parti İlçe Başkanı A. Bahadır Örs, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erdal Çiftci, yazarlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

"AMACIMIZ AKŞEHİR’İN BAŞARISINI DAHA DA ARTIRMAK"
Halk oyunları gösterisinin ardından konuşan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, ‘Akşehir Bir Milyon Kitaba Koşuyor’ projesinin önemine dikkat çekerek proje kapsamında bugüne kadar yapılanları anlattı. Toplum olarak en büyük eksikliklerimizden bir tanesinin kitap okumak olduğunu söyleyen Başkan Akkaya, “Yapılan araştırmalarda ülkemizde TV izleme oranı 10-12 saat iken bu oran Akşehirimizde 3-7 saat arasındadır. Kitap okuma oranı da Türkiye’de yüzde 5 iken bu oran Akşehirimizde yaklaşık olarak iki katına çıkıyor. Bu da gösteriyor ki, hemşehrilerimiz Türkiye ortalamasının altında TV izlerken, Türkiye ortalamasının üstünde kitap okuyor. Bu oran gerçekten sevindirici ama yeterli mi, değil. Değil ki, bu tür projeleri ve etkinlikleri yapıyoruz. Amacımız Akşehirimizin başarısını daha da artırmak, çocuklarımızı geleceğe daha iyi hazırlamak” dedi.
Akşehir’in eğitim alanında her geçen gün daha büyük başarılar elde ettiğinin altını çizen Başkan Akkaya, “Ben inanıyorum ki, bu tür kitap okuma projeleri ve kitap fuarlarıyla bu başarılar daha da artacak. Bu yıl projemiz, öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz tarafında daha da fazla sahipleniliyor. Geçen yıl başlattığımız projede 5 yılda bir milyon kitabı hedef almıştık. Geçen yıl iki yüz bin kitap okunmuştu. Bu yıl inşallah hedefimiz iki yüz elli bin kitap. Bu şekilde devam edersek 5 yıllık sürecin sonuna gelmeden 1 milyon hedefimize ulaşmış olacağız. Bu projemizde emeği geçen tüm kurumlarımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

"KİTAP OKUMAK GELECEĞE YATIRIMDIR"
Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin de projenin önemine dikkat çekerek, projede emeği geçen başta Akşehir Belediyesi olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Kaymakam Sezgin Kitap okuyarak geleceğe yatırım yapıldığını söyleyerek “Bir ülkenin zenginliği, geleceğine yapacağı yatırımla ve her şeyden önce geleceğini emanet edeceği çocuklarına ve gençlerine yapacağı yatırımla ölçülür. O da iyi bir eğitimdir. İyi bir eğitim olmazsa iyi bir gelecek olamaz. İyi bir eğitimin temelinde okumak vardır. Eğer bir toplum okumaya önem vermezse gelişmiş ülkelerle yaptığı yarışta kendisini çok gerilerde bulur” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından, Fuar açılışına katılan yazarlara protokol tarafından plaket takdim edildi. Plaket alırken duygularını paylaşan Yazar Derya Edis’te Akşehir’in kendisini çok şaşırttığını ve bu organizasyonun tüm Türkiye’ye örnek olması gerektiğini belirterek, “Akşehir temiz, aydın, pak ve düzenli bir şehir. Çocuklarınıza yaptığınız yatırımları gördükçe geleceğe de çok daha umutla bakabildiğinizi ve dolayısıyla bütün memlekete de umut olduğunuzu görüyorum. Bu organizasyonun parçası olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

HERKES 10 DAKİKA BOYUNCA KİTAP OKUDU
Plaket töreninin ardından açılışa katılan protokole, öğrencilere ve vatandaşlara Akşehir Belediyesi tarafından 3 bin 800 adet ücretsiz kitap dağıtıldı. Dağıtılan bu kitaplar 10 dakika boyunca hep birlikte okunarak bir rekora da imza atıldı.
Açılış törenine katılan protokol üyeleri ve yazarlar daha sonra hep birlikte Akşehir 2. Kitap Fuarı’nın açılış kurdelesini kestiler. 17 gün boyunca açık kalacak fuarda imza günleri, yazar söyleşileri, seminerler, konferanslar ve sergiler yer alacak. Akşehir Zekai Baloğlu Kapalı Spor Salonu’ndaki fuar boyunca, kitapseverler on binlerce kitabı da indirimli olarak satın alma imkânı bulabilecekler.