Akşehir’de restorasyon çalışması son aşamada

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi restorasyon çalışması son aşamaya gelen Akşehir'deki asırlık Arasta Çarşısı ile yine Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Tarihi İplikçi Cami'nde incelemelerde bulundu.
Akşehir’de restorasyon çalışması son aşamada

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 300 işyeri bulunan Akşehir Arasta Çarşısında ve İplikçi Cami'nde yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Tahir Akyürek, Konya Bedesteninden sonra en büyük restorasyon çalışmasının Akşehir'de gerçekleştirildiğini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Büyükşehir Belediyesi restorasyon çalışması son aşamaya gelen Akşehir'deki asırlık Arasta Çarşısı ile yine Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Tarihi İplikçi Cami'nde incelemelerde bulundu. Arasta Çarşısı'nda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Akyürek, çarşı esnafını ziyaret ederek sohbet etti. Restorasyonu tamamlanan İplikçi Cami'nde de incelemede bulunan Başkan Tahir Akyürek, Konya Bedesteninden sonra en büyük restorasyon çalışmasının Akşehir'de gerçekleştirildiğini hatırlattı. Akşehir Çarşısı'nın yenilendiğini kaydeden Başkan Akyürek, "Bu çerçevedeki restorasyon, yenileme, güçlendirme, tarihi dokunun ortaya çıkarılması çalışması artarak devam edecek. Akşehir, aynı zamanda Konya'nın manevi değerlerini bağrında taşıyan bir şehir. Akşehir'e hep birlikte hizmet etmeye çalışıyoruz. Bugünün sorumluları ve yaşayanları olarak gelecek kuşaklara devraldığımız tarihi mirası güçlendirerek devretme açısından sorumluyuz. Bu sorumluluğu yerine getirmeye çalışıyoruz" dedi.

Akyürek, Akşehir'de Çimenli ve Anıt Mahalleleri arasında yer alan Değirmen Sokak'taki tarihi yapılarda yürütülen sokak sağlıklaştırma çalışmalarını da yerinde inceledi ve projenin son durumu hakkında Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya'dan bilgi aldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından Arasta Çarşısı'ndaki 300 işyerinde yapılan restorasyon çalışması 14 milyon liraya mal oldu.

"Kahvehaneler kıraathaneye dönüşüyor"

Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü kahvehanelerin ihyası projesi kapsamına alınan kahvehaneyi de ziyaret eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, burada vatandaşla sohbet etti. Proje kapsamında Konya genelinde 100 kahvehanenin çay ocağı, masası, sandalyesi ve cepheleriyle tek tip belli bir standarda kavuşturulduğu belirten Başkan Akyürek, "Bir protokol imzalayarak haftanın belli günlerinde programlar yapıyoruz. Kahvehanelerin kıraathaneye dönüşmesine gayret gösteriyoruz. Bizimle protokol imzalayan kahvehanelere kütüphane de kazandırıyoruz. Kahvehanelerimizi yeniden tarihi konumuna getirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Akşehir’de Konya merkezden sonra en büyük restorasyon çalışması

Akşehir’de Konya merkezden sonra en büyük restorasyon çalışması

Akşehir’de Konya merkezden sonra en büyük restorasyon çalışması

Akşehir’de Konya merkezden sonra en büyük restorasyon çalışması

Akşehir’de Konya merkezden sonra en büyük restorasyon çalışması

İHA