Akşehir’de Şipitin Çıksın Spor Şenliği ve Okullar Arası Spor Turnuvası

Konya’nın Akşehir İlçesinde Şipitin Çıksın 2. Kültür ve Spor Şenliği ile okullar arası spor turnuvasında dereceye giren takımların ödülleri törenle verildi.
Akşehir’de Şipitin Çıksın Spor Şenliği ve Okullar Arası Spor Turnuvası

Zekai Baloğlu Kapalı Spor salonunda gerçekleştirilen ödül töreni; Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs ile diğer protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Törende bir konuşma yapan Akşehir Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdür Vekili Bilal Eği yapılan müsabakalar ve etkinlikler hakkında bilgi verdi.
Eği’nin konuşmasının ardından Şipitin Çıksın 2. Kültür ve Spor Şenliği, okullar arası spor müsabakaları, gençlik haftası etkinlikleri ve ilçe düzeyinde Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Akşehir Orman İşletme Şefliği ve Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen Çevre Dostu Ak-Şehir Projesi’nde ödül alan okul, öğrenci ve takımlara kupa ve madalyaları verildi.
Akşehir’de okullar arası spor müsabakaları futsal, futbol, voleybol, basketbol ve hentbol olmak üzere 5 kategoride yapıldı. Yarışmalara 6 ilçeden 52 takım katılırken, 130 müsabaka oynandı. Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi ve Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Şipitin Çıksın 2. Kültür ve Spor şenliğinde ise 4 farklı branşta 53 takım yarıştı. Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamındaki satranç müsabakalarında 5 kategoride 150 sporcu yarışırken, yarışmalara katılan okullardan futsalda genç kız kategorisinde S.M. Hayrani Anadolu Lisesi Konya üçüncüsü, Basketbolda Yıldız Kız kategorisinde Bahçelievler Ortaokulu Konya birincisi, hentbol genç erkek kategorisinde Akşehir Anadolu Lisesi Konya üçüncüsü, hentbol genç kız kategorisinde Akşehir Tarık Buğra Sosyal Bilimler Lisesi ise Konya üçüncüsü oldu.
Ayrıca Akşehir Kaymakamlığı, Akşehir Belediyesi, Akşehir Orman İşletme Şefliği ve Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen Çevre Dostu AK-Şehir projesinde ağaç dikimi, su tasarrufu ve çevre duyarlılığı oluşturmak gibi çalışmaların yanı sıra atık pil toplama yarışması düzenlenirken, bu yarışmaya 64 okul katılarak toplam 35 bin 250 adet atık pil toplandı. Yine aynı proje kapsamında mavi kapak toplama yarışması yapılmış, bu yarışmada da toplam 271 bin adet kapak toplanmıştı.
Ödül töreni protokol üyeleri ve sporcuların hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.